Που χάθηκες εσύ; (Έρικ Λάζορικ)

Ράστισλαβ Έρικ Λάζορικ! Τι να πει κανείς γι΄ αυτόν τον παίκτη;

Θεωρώ πως συγκαταλέγεται στη λίστα των ποδοσφαιριστών – μύθων που πέρασαν από την μεγάλη οικογένεια της ΑΕΛ!

Τα ίχνη του σύμφωνα με πληροφορίες αυτόπτων μαρτύρων, μετά και την τελευταία στάση του στην ΑΣΑ (Αναγέννηση Καρδίτσας) βρέθηκαν εν έτη 2010 στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας όπου πλέον στα 40 του είναι οδηγός αστικού λεωφορείου!

Ποιος θα ξεχάσει εκείνο το μεσημέρι Κυριακής κόντρα στην Καστορία, όπου αποτελούσε ουσιαστικά το ντέρμπι κορυφής; Ο Λάζορικ το μετέτρεψε σαν μια βόλτα στο δάσος! Αυτός ο άνθρωπος για μένα είναι σαν αδερφός. Από τους ανθρώπους που και αύριο αν έρθουν θα του ανοίξω την πόρτα του σπιτιού μου καθώς τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο. Ήρθε άφησε εποχή με τα “βυσσινί” και τώρα πλέον είναι οδηγός αστικού λεωφορείου! Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου ουσιαστικά! Αγαπήθηκε από μια κοινωνική ομάδα μιας χώρας επειδή απλά και μόνο κλοτσούσε μια μπάλα.

Στη φωτογραφία μάλιστα διακρίνεται με τον γνωστό και μη εξαιρετέο δαιμωνιώδη Λαρισαίο δημοσιογράφο ο οποίος χθες 23 Ιανουαρίου έχει το παιδί μας γενέθλια, οπότε να του ευχηθούμε και δημόσια, Χρόνια Καλά…

Η καριέρα του μέχρις ότου να έρθει στην ΑΕΛ

Το 1993 ο Λάζορικ κάνει τα πρώτα του βήματα στην Κοσίτσε, όπου σε ένα καλοκαίρι μεταγράφεται στην Μπρέμπαμπλικ, για να επιστρέψει κι πάλι πίσω στο πρώτο εξάμηνο. Το ίδιο καλοκαίρι αλλάζει στρατόπεδο και μετακομίζει στην Πρεβίτζα την ίδια στιγμή όπου το χειμώνα και πάλι πηγαίνει στην Μπρέμπαμπλικ. Το καλοκαίρι ξανά επιστρέφει στη Πρεβίτζα όπου και παίζει μια ολόκληρη χρονιά.

Στο τέλος της χρονιάς αποφασίζει να ανοίξει τα φτερά του εκτός χώρας και μετακομίζει στην Ισλανδία για λογαριασμό της Λέφτουρ. Το κλίμα δεν ήταν όμως αυτό που θα ήθελε και στο εξάμηνο, “τσουπ” νάτος και πάλι πίσω στην Σλοβακία για λογαριασμό της Τάτραν Πρέσοφ. Το τέλος της χρονιάς όμως κάτι τον ωθεί και πάλι προς Ισλανδία μεριά όπου και μετακομίζει, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Λέφτουρ και πάλι. Η σεζόν 1999 – 2002 τον βρίσκει στην επίσης Ισλανδική Ακουρέρι όπου και κάνει “λαμπρή” καριέρα.

Το 2002 ο Λάζορικ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του. Αυτό που λέγεται “Ελλάδα”. Η αλήθεια είναι πως εμφανίζεται από το πουθενά από όπου και ξεπετάγεται από το Μαρκό, της τότε Γ΄ Εθνικής.

Μέσα σε ένα εξάμηνο έχει μετακομίσει ήδη στο Περιστέρι και τον, υπό διάλυση τότε, Ατρόμητο. Μαντέψτε; Και εκεί μένει για έξι μήνες, καθώς το καλοκαίρι και πάλι τον αποκτά το Λεωνίδιο, από όπου και τον άρπαξε η ΑΕΛ, με την οποία και άφησε ιστορία. Από εκεί και έπειτα είχε και ένα πέρασμα από Καβάλα, Λεβαδειακό και Αναγέννηση Καρδίτσας, με την καριέρα του να ρίχνει αυλαία στην γειτονική Καρδίτσα το καλοκαίρι του 2008.