Που χάθηκες εσύ; (Ίβο Βάζγκετς)

Και πως να ξεχάσει κανείς αυτή την στραβομουτσούνα! Ξεχνιέται; Δεν νομίζω. Ίσως ακόμη η μούρη του να χρησιμοποιείτε ως μέσο εκφόβησης αρκετών γονιών, ούτως ώστε να κοιμηθούν νωρίς τα παιδιά.

Γενάρης (κλασσικά πράματα) του 2008 και ο Νίκος Λυράκης  προκειμένου να καλείψει τα “κενά” που υπήρχαν κάτω από τα δοκάρια της “Βασίλισσας” του κάμπου, φέρνει ένα θυριώδη τερματοφύλακα από τη Σουηδική Γιόνκομπινγκς Σόντρα.

Το όνομα αυτού Ίβο Βάζγκετς. Ερχόμενος στη Λάρισα μετρούσε ήδη 41 εμφανίσεις στο Σουηδικό πρωτάθλημα και ευελπιστούσε να αποτελέσει το “back up” του Στέφανου Κοτσόλη και ίσως και κάποια μέρα τον βασικό κίπερ της ΑΕΛ. Παρόλα αυτά δεν πρόλαβε να καθίσει πάνω από έναν μήνα στο “βυσσινί” ρόστερ, αποχορώντας λίγους μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, όπου φήμες έκαναν λόγο πως άγκιζαν τα 600.00 (!), που ακόμη και για εκείνην την περίοδο ήταν ένα ποσό υπέρογκο.

Βέβαια δεν έφυγε μόνος του. Έφυγε μαζί με τον τότε τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Νίκο Λυράκη, κάτω από αρκετές “σκιές” στην όλη υπόθεση της εμπλοκής του ισχυρού άνδρα στην ΠΑΕ της Λάρισας. Σίγουρα αρκετοί από εσάς δεν τον θυμάστε καν, εγώ προσωπικά πάντως τον είχα δει και από κοντά δύο φορές. Την πρώτη μου φορά σε μια προπόνηση της ΑΕΛ, και την δεύτερη σε κεντρικό καφέ της πόλης. Βλέπετε τέτοια μύτη μόνον απαρατήρητη δεν μπορούσε να περάσει. Ουσιαστικά εμφάνιση με το άλογο στο στήθος δεν έκανε ούτε στα αποδυτήρια του Αλκαζάρ, πόσο μάλλον και επίσημη εμφάνιση εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών.

Φεύγοντας λοιπόν μήνα Φεβρουάριο από την ΑΕΛ, και ενώ έμεινε και ένα 6μηνο άπραγος, ο Αύγουστος τον έφερε στην γνωστή Δανέζικη Άαλμποργκ, όπου και δεν κατάφερε να παίξει ούτε λεπτό στον ένα χρόνο παραμονής του. Το καλοκαίρι του 2008 μετακομίζει στην Ασιρίσκα, ευελπιστώτνας σε καλύτερη μοίρα. Επί Σουηδικού εδάφους λοιπόν και ενώ έχουν περάσει δύο σεζόν χωρίς παιχνίδι στα “πόδια” του, πραγματοποιεί δύο εμφανίσεις. Αλλά μέχρις εκεί.

Έτσιτο καλοκαίρι του 2009 μετακομίζει στη γειτονική Νόρκεπινγκ. Εκεί παίρνει φανέλα βασικού, σημειώνοντας και 11 εμφανίσεις. Εμφανίσεις μεταγραφής που λέμε. Και έτσι τον Γενάρη τον “τσιμπάει” η Σλασκ Βρότσλαβ, με την οποία μέχρι τέλους της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου του 2009 – 2010 καταγράφει 7 επίσημες εμφανίσεις.

Και αφού λοιπόν περιπλανήθηκε σε ομάδες και ομάδες, δίχως να δει “χαΐρι”, που λέμε, το καλοκαίρι του 2009 αποφασίζει να επιστέψει στην ομάδα στην οποία και έκανε το όνομα του, εάν δηλαδή έχει όνομα…, στην Γιόνκομπινγκς Σόντρα. Παραμένει ένα εξάμηνο και κάνει 14 καλά παιχνίδια με την Λαντσκρόνα να τον αγοράζει (!) όπως – όπως τον Γενάρη. Έκτοτε και μέχρι σήμερα αγωνίζεται με τα χρώματα της Λαντσκρόνα, όπου σε 1,5 χρόνο έχει καταγράψει 39 συμμετοχές, αποτελώντας βασικός και αναντικατάστατος.

Στο παρελθόν αξίζει να τονίσουμε πως έχει φορέσει και τη φανέλα με το εθνόσημο της Σουηδίας Under 21 στο “πέτο”.

Η καριέρα του μέχρις ότου να έρθει στην ΑΕΛ

Στη περίπτωση του, η προ – ΑΕΛ εποχή δεν έχει μεγάλο “στόρι”, με την ΑΕΛ ουσιαστικά να αποτελεί τη δεύτερη ομάδα της καριέρας του.

Έχοντας παραστάσεις μονάχα από την Σουηδική Γιόνκομπινγκς Σόντρα, ο γεννημένος στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη αλλά παρόλα αυτά πολιτογραφημένος, Σουηδός, έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες στην ΑΕΛ, με τον Νίκο Λυράκη να “βάζει” πλάτες.

Μάλιστα ο εν λόγω τύπος, ήταν η απαρχή της διάσπασης της Τρόικα (Πηλαδάκης – Λυράκη – Κωνστάντος) μιας και στο συμβόλαιο του υπήρχαν “πράματα” που οδήγησαν τους δύο πρώτους σε διαζύγιο της συνεργασίας, δίχως όμως από τότε να έχουν αποκαλυφθεί τα μυστήρια αυτά “πράματα”, ακόμη και 6 χρόνια μετά!

Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τη δήλωση του Κωστή Πηλαδάκη περί τρύπας 4.000.000 € στα ταμεία της ΠΑΕ.

* Η στήλη θα ανανεωθεί ξανά τη Δευτέρα 21/01/2013, καθώς τα Σαββατοκύριακα “ρεπάρουμε”, κ. Πετρωτέ.