Που χάθηκες εσύ; (Αποστόλης Παπακώστας)

Ο άνθρωπος για τον οποίο θα μιλήσουμε σήμερα, το πρόσωπο του είναι συνδεδεμένο με την ολική επανάσταση της ΑΕΛ, στη Β΄ Εθνική τη σεζόν 2004/2005 όταν και η ομάδα χάρη σε ένα δικό του τέρμα στο γήπεδο της Αγυιάς κέρδισε την τοπική Παναχαϊκή, με τη μηχανή του Γιώργου Δώνη να ξεκινά να “παράγει” έργο.

Στη φωτογραφία διακρίνεται στη κάτω σειρά, ακριβώς στη μέση.

Αποστόλης Παπακώστας!

Ερχόμενος στην ΑΕΛ από τα Τρίκαλα, ο βραχύσωμος επιθετικός από τις Ελπίδες Καρδίτσας, θεωρούταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Θεσσαλίας με την ΑΕΛ με συνοπτικές διαδικασίες να τον αποκτά. Στην ΑΕΛ ούτε λίγο ούτε πολύ αγωνιστήκε συνολικά 3,5 χρόνια, όπου δεν δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα στην οικογένεια της “Βασίλισσας” μας και ενώ απλά διαρκώς προσέφερε τις υπηρεσίες τους όποτε του ζητούταν.

Το καλοκαίρι του 2006 έφυγε αθόρυβα από τις τάξεις της οικογένειας της ΑΕΛ με τον επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα να αργεί κατά έξι μήνες, λόγο μιας περίεργης παρασκηνιακής ιστορίας, και να είναι η γειτονική Αναγέννηση Καρδίτσας το δεύτερο μισό της χρονιάς 2006 – 2007.

Έξι μήνες μετά ο Αποστόλης Παπακώστας πιάνει λιμάνι και συγκεκριμένα αυτό της Καβάλας, όπου φορά την φανέλα των “Αργοναυτών” για έναν χρόνο τη σεζόν 2007 – 2008, όπου και πανηγυρίζει την άνοδο της ομάδας από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική κατηγορία της χώρας μας.

Το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς τον βρίσκει στον Αιολικό, αλλά μόνον για το πρώτο μισό, καθώς στο δεύτερο παίρνει μεταγραφή στην Καστοριά. Και κάπου εκεί αποφασίζει να επιστρέψει και πάλι πίσω στα πάτρια εδάφη και στη Καρδίτσα όπου φορά τη φανέλα της έτερης ομάδας της Αναγέννησης, του Α.Ο. Καρδίτσας.

Και επειδή όπως λέει και μια παροιμία, “κανείς δεν άγιασε στον τόπο του”, το καλοκαίρι του 2011 παίρνει τη μεγάλη απόφαση και ξενιτεύεται στη Γερμανία εκεί όπου και βρίσκεται έως και σήμερα αγωνιζόμενος σε μια ομάδα Δ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Πάντως για όσους έχετε Facebook, αφού πρώτα τον κάνετε αίτημα φιλίας και σας αποδεχθεί, μπορείτε να δείτε το γκολ – επανάσταση στη Πάτρα, πατώντας κλικ εδώ.

Μάλιστα είναι συχνός επισκέπτης της Λάρισας, καθώς όποτε έχει χρόνο δεν χάνει ευκαιρία και επισκέπτεται την πόλη στην οποία έκανε και το όνομα του ως ποδοσφαιριστής. Τελευταία του επίσκεψη ήταν πριν από λίγα 24ώρα, όπου και παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας καφετέριας των ποδοσφαιριστών Νίκου Γκαλίτσιου και Γιάννη Βαΐτση, Frendly στην οδό Φαρσάλων, από όπου είναι και το φωτογραφικό στιγμιότυπο παραπάνω, παρέα με τους Δημήτρη Μπουκουβάλα και Αλέξανδρο Γκαλίτσιο.