Που χάθηκες εσύ; (Νολμπέρτο Σολάνο)

Πέρασαν 621 βράδια από το τελευταίο “Που χάθηκες εσύ;”! Τελευταίος ήρωας στο εκείνο μακρινό βράδυ της 8ης Οκτωβρίου του 2013, ο Σλάτζαν Σπάσιτς.

Ζωγραφίζει… ο Joker

Η επιστροφή της στήλης (που αγαπήθηκε όσο καμιά άλλη σε αυτήν την προσπάθεια των τελευταίων ετών στο ArenaLarissa.gr) θα γίνει με τον ιδανικότερο τρόπο και με κάτι πολύ μεγάλο. Με τον Νολμπέρτο Σολάνο, τον Περουβιανό που πέρασε για ένα εξάμηνο από τους “βυσσινί” και άφησε το στίγμα του. “Πάτημα” μου; Μα φυσικά το Κόπα Αμέρικα, όπου και συμμετέχει η Εθνική Περού.

Τι να πρωτογράψεις για τον Νολμπέρτο Σολάνο; Θεωρώ πως ανήκει στο TOP 7 μεταγραφών της ΑΕΛ βάσει ονομάτων, συγκαταλέγοντας σε αυτά και τους Μετίν, Ζουράφσκι, Μπόα Μόρτε, Ρομπέρ, Γκέρεμι και Κουζέν.

Ερχόμενος στις 11 Αυγούστου του 2008 (ημέρα ανακοίνωσης του) ο Νολμπέρτο Σολάνο σίγουρα περίμενε μεγαλύτερα πράγματα τόσο από τον ευατό του όσο και από το σύνολο. Η σεζόν που ήρθε στην ΑΕΛ ήταν και η τελευταία όπου η ΑΕΛ κατέγραψε θετικό πρόσημο στο κοντέρ της, καθώς από εκεί και έπειτα η Βασίλισσα του Κάμπου τράβηξε πάλι προς τα… “πέτρινα χρόνια”.

ΣΟΛΑΝΟ

Ένα γκολ πέτυχε ο Περουβιανός στο Αλκαζάρ και αυτό στην τελευταία του “παράσταση” μπροστά στο Λαρισινό κοινό λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2008.

Το κοντέρ έδειχνε 73′ αγώνα και προβάδισμα με 1 – 0 για τον Ολυμπιακό. Ο Λοράν Ρομπέρ πέρασε αλλαγή στην θέση του Ναΐμ Ααράμπ. Ο Γάλλος εκτέλεσε φάουλ με τον Τάσο Πάντο να απομακρύνει επάνω όμως στον Σολάνο ο οποίος με διαγώνιο σουτ διαμόρφωνε το τελικό 1 – 1, που ήταν και η τελευταία φορά όπου ο Ολυμπιακός έχανε βαθμούς στο Αλκαζάρ.

Πανηγυρίζοντας αφιέρωσε το γκολ στην γυναίκα του, η οποία αποτέλεσε και τον λόγο της απόσυρσης του από το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λίγες μέρες έπειτα. Του άρεσε η Λάρισα και μάλλον εκείνη την ημέρα αφιερώνοντας το γκολ στην γυναίκα του ήθελε να της ανεβάσει την ψυχολογία μπας και τελικά αλλάξει γνώμη και μείνει στην Λάρισα. Η ιστορία όμως έδειξε πως παρά το συμβόλαιο δύο ετών, ο Σολάνο ακολούθησε την σύζυγο του στην πατρίδα.

Βλέπετε το νινί σέρνει καράβι που λέει και ο Ελληνικός λαός!

Και σε όλα αυτά θα μπει σφήνα και η νέα μνηστή. Η Περουβιανή Ουνιβερσιτάριο θα θεωρηθεί ως ο ιδανικός τερματικός σταθμός στην ποδοσφαιρική καριέρα του Νολμπέρτο Σολάνο. Μάλιστα αυτό είχε δηλώσει τότε και ο ίδιος, “η συμφωνία είναι για δύο χρόνια. Είμαι 34ων και ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στο Μονουμεντάλ. Είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική. Θέλω να παίξω στο Λιμπερταδόρες και με δεδομένο πως γνωρίζω τον κόουτς πολύ καλά, θεωρώ ότι όλα θα είναι σπουδαία”.