Πρεμιέρα για την Εθνική Κοσόβου

Το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της θα πραγματοποιήσει σε φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Αϊτή η νεοσύστατη Εθνική ομάδα του Κοσόβου.

Το νεόσυστατος κράτος που έχουν αναγνωρίσει 23 από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 108 από της χώρες που συμμετέχουν στον ΟΗΕ κάνει την Τετάρτη ντεμπούτο στον ποδοσφαιρικό χάρτη αν και όπως επισημαίνουν όλοι είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για συμμετοχή στις επίσημες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το στάδιο “Αντέμ Ζασχάρι”, στην πόλη Μιτρόβιτσα, περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πρίστινα χωρητικότητας 17.500 θέσεων αναμένεται να είναι κατάμεστο με τα εισιτήρια που κυμαίνονται από 7,5 έως 10 ευρώ να έχουν εξαντληθεί και την μαύρη αγορά να ανθίζει. Δεν θα υπάρχουν όμως ούτε σημαίες, ούτε εθνικοί ύμνοι καθώς η σερβική αστυνομική επιτήρηση θα είναι αυστηρή και μέτρα ασφαλείας για τυχόν αποφυγή επισοδίων δρακόντεια.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κρατιδίου των Βαλκανίων, Αλμπέρτ Μπουντζάκι υπολόγιζε στην συμμετοχή παικτών που ναι μεν αγωνίζονται σε άλλες Εθνικές ομάδες όπως του Σακίρι της Μπάγερν Μονάχου και του Μπεχράμι της Νάπολι, αλλά μάταια.

Ούτε όμως και ο Αντνάν Γιανουζάι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κλήθηκε και επίσημα από την Ομοσπονδία δεν θα αγωνιστεί καθώς ο πατέρας του ποδοσφαιριστή δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποια Εθνική ομάδα θα παίξει ο γιος του, με αποτέλεσμα ο μοναδικός Κοσοβάρος που παίζει σε σύλλογο εγνωσμένης αξίας να είναι ο Σαμίρ Ουτσκάνι της Παλέρμο.