Προκρίθηκε η Σάκκαρη, με Ναδάλ ο Παγδατής

Σπουδαία νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη η οποία επικράτησε με 2-0 σετ της Ανέτ Κονταβέιτ παίρνοντας την πρόκριση για το δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Η 21χρονη τενίστρια, επικράτησε 6-0, 6-4 της Ανέτ Κονταβέιτ (Εσθονία, Νο «121») σε μόλις 64 λεπτά και θα διεκδικήσει την πρώτη πρόκριση της καριέρας της στις «32» ενός Grand Slam.

Αντίπαλος της Σάκκαρη θα είναι η Αλιζέ Κορνέ (Γαλλία, Νο «43»), που απέκλεισε με 6-3, 4-6, 6-1 τη συμπατριώτισσά της Μιρτίγ Ζορζ (Γαλλία, Νο «200»).

Από την άλλη ο Μάρκος Παγδατής προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο επικρατώντας Μιχαήλ Γιούζνι με σκορ 6-3 και 3-0 καθώς ο Ρώσος αποχώρησε τραυματίας. Ο 31χρονος Κύπριος, φιναλίστ του 2006 και πλέον νούμερο «36» στον κόσμο, θα βρει τώρα μπροστά του τον Ράφα Ναδάλ (Ισπανία, Νο «9»), που απέκλεισε τον Φλόριαν Μέγερ (Γερμανία, Νο «49») με 6-3, 6-4, 6-4.