Προς ανανέωση με Ματίγια και ραντεβού με Βέλεθ

Ο Άγγελος Χαριστέας προανήγγειλε συζητήσεις με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και μέσα σ’ αυτούς είναι ο Χαβιέρ Ματίγια.

Οι επιτελείς του Άρη είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την αγωνιστική παρουσία αλλά και την επαγγελματική νοοτροπία του Ισπανού. Αναμφίβολα, όταν το καλοκαίρι του 2018 είχαν αναλάβει μεγάλο ρίσκο με την απόκτησή του, δεδομένου του ότι από το καλοκαίρι του 2015 έως την ημέρα συμφωνίας του με τους «κίτρινους» είχε ταλαιπωρηθεί από διαδοχικούς τραυματισμούς.

Για την ακρίβεια, από το συνολικό διάστημα των (περίπου) 36 μηνών, ο έμπειρος μέσος ήταν εκτός γηπέδου για σχεδόν 26 μήνες. Ωστόσο, οι «κίτρινοι» εκτίμησαν την ικανότητά του, συνυπολόγισαν την επιθυμία επιστροφής του στα γήπεδα και του έδωσαν την ευκαιρία υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του. Αυτό εμπεριείχε έναν όρο ο οποίος ανέφερε ότι στην περίπτωση που ο Ματίγια συμπλήρωσε 12 αγώνες, αυτομάτως θα ανανεωνόταν για έναν ακόμη χρόνο κι έτσι έγινε. Οι δύο πλευρές θα καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων με σκοπό την υπογραφή νέου διετούς συμβολαίου και μένει να φανεί αν ο Ματίγια είναι θετικός προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η ερχόμενη εβδομάδα θεωρείται κρίσιμη και για την υπόθεση του Φραν Βέλεθ. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr έχει προγραμματιστεί συνάντηση των δύο πλευρών για την ερχόμενη Τρίτη (22/10) όπου ο Άρης θα ζητήσει από τον Ισπανό την τελική απάντησή του. Γενικώς οι Θεσσαλονικείς θέλουν να κλείσουν αυτό το κεφάλαιο το αργότερο μέχρι τα τέλη του μήνα καθώς στην περίπτωση που ο Βέλεθ δεν δεχθεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του, τον προσεχή Γενάρη θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει. Και ο Άρης θα υποχρεωθεί να κοιτάξει την αγορά των κεντρικών αμυντικών.

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...