Πρωταθλήτρια Θεσσαλίας στους Παίδες η ΑΕΛ!

Είναι ευτυχής συγκυρία με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων του Σωματείου μας, ένα τμήμα του να δείχνει ότι προοδεύει όσο ποτέ στο παρελθόν. Αυτό της Ακαδημίας Μπάσκετ. Οι σχεδόν μόνιμοι Πρωταθλητές Λάρισας, τα τελευταία χρόνια, Παίδες ανέδειξαν για πρώτη φορά την ΑΕΛ Πρωταθλήτρια Θεσσαλίας στους Παίδες και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Στο σημερινό τελικό που διεξήχθη στον Παλαμά, επικράτησαν με 58 – 52 επί του αξιόμαχου και φαβορί πριν το ματς Αίολου Τρικάλων.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός στην εξέλιξή του καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του η ομάδα του Αίολου διατηρούσε σταθερό προβάδισμα. Με το ημίχρονο να κλείνει με το χαμηλό 26 – 19, οι βυσσινί προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση στην τρίτη περίοδο. Πολλά λάθη και βιαστικές επιλογές δεν τους επέτρεπαν να πλησιάσουν περισσότερο από 5 πόντους, ενώ στο 23′ το σκορ ήταν 31 – 21.

Σταδιακά το άγχος εγκατέλειψε τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΛ και αργά αλλά σταθερά μείωναν τη διαφορά. Μπαίνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο αποφασισμένοι να αλλάξουν τον αγώνα, πλησίασαν στον πόντο και προσπέρασαν με αντεπίθεση διαρκείας 46 – 47.

paides-basket-champions-thessaly-2014-2

Η ασφυκτική άμυνα και η έλλειψη λαθών στην επίθεση, καθώς και το πάθος που μετέτρεψαν σε καλή απόδοση, χάρισαν στους παίκτες του κ. Βαγιόπουλου τη νίκη με τελικό σκορ 52 – 58, έχοντας επιμέρους σκορ 20-8 στην τελευταία περίοδο.
Η απονομή και το τρόπαιο χρωματίστηκαν με βυσσινί πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα από το σύνολο των θεατών.

Η Διοίκηση της ΑΕΛ συγχαίρει τους προπονητές και τους νεαρούς αθλητές για τη διάκριση αυτή που τους οπλίζει με αυτοπεποίθηση για την αθλητική τους καριέρα και εύχεται να πανηγυρίσουν νέες διακρίσεις με την Ανδρική ομάδα μας σε ελάχιστα χρόνια. Η συνέχεια θα δοθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, 23-27 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.
Συγχαίρει επίσης τους την ομάδα των Τρικάλων για τον ωραίο αγώνα τους, καθώς και τη διοίκηση των Τιτάνων Παλαμά για τη φιλοξενία.

Τα Δεκάλεπτα
14 – 12, 26 – 19, 44 – 38, 52 – 58

ΑΕΛ (Βαγιόπουλος): Σαριμπαλίδης, Γκουγκουλιάς, Χύτας, Τσαδήμας 16 (2), Σπύρου 7 (1), Μιχαήλ Λ., Μπεχλιβάνος Γ. 10, Κασσικός, Ευαγγελούλης 15, Κολλάτος 5, Δάλλας 5, Μιχαήλ Κ.