“Πρόθεση του Ερασιτέχνη δεν είναι να διοικήσει”

Στη πρωινή εκπομπή του Χρήστου Τσιάτα στον Pressing 90.1, “Σε κόντρα επίθεση”, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρέοδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, κ. Γιώργος Νάκας μιας και κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή του παρουσία στο Έκτακτο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ, στο οποίο και ζητήθηκε από τον μεγαλομέτοχο να εισέλθουν άνθρωποι του Ερασιτέχνη να διοικήσουν την ΠΑΕ.

Ο κ. Νάκας μεταξύ άλλων σχολίασε επί του θέματος: “Μας είπε πως πλέον έχει κουραστεί. Μας πρότεινε όσοι θέλουμε να μπούμε στο Δ.Σ. και να αναλάβουμε εμείς τη διοίκηση της ομάδας και αυτός θα μας παρατηρεί από μακριά, ενώ θα μας ενισχύει οικονομικά.

Πρώτον, αντίθετα με ότι του έχει μεταφερθεί, το σωματείο δεν είναι μαγαζάκι, ούτε ΠΑΕ. Λειτουργούμε κατά πλειοψηφία. Είμαι υποχρεωμένος, άσχετα με την προσωπική μου γνώμη να το μεταφέρω στο συμβούλιο απόψε κιόλας το βράδυ τη πρόταση αυτή να την συζητήσουμε και να αποφασίσουμε. Αν και η πρόθεση του Ερασιτέχνη δεν είναι να διοικήσει. Ποτέ δεν είπαμε εμείς να πάρουμε την ομάδα. Τώρα μας ζητά να αναλάβουμε εμείς. Ο θεσμικός μας ρόλος είναι να βοηθά την εκάστοτε διοίκηση της ΠΑΕ και όχι να διοικεί.

Δεύτερον αύριο, Τρίτη, έχουμε έκτακτη Γ.Σ. του Σωματείου, όπου φυσικά θα συζητηθούν όλα τα θέματα της ΠΑΕ. Εκεί θα έρθει προς συζήτηση και αυτήν η πρόταση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ. Όπως και να έχει πρέπει να γίνουν άπειρα βήματα μόνο και μόνο για να ξανασυζητήσουμε με τον μεγαλομέτοχο”.

Τέλος όσον αφορά για τις εξηγήσεις που ζήτησε ο Ερασιτέχνης για τις ακαδημίες της ΑΕΛαστραπής ο κ. Νάκας σχολίασε: “Μας είπε πως έγιναν πολλά λάθη από πλευράς της ΑΕΛ στο θέμα αυτό. Έγιναν λάθη στη συνεργασία του ΑΕΛΑστραπή. Υπήρξε μια μεταμέλεια από πλευράς ΠΑΕ”.