«Πρόκληση για εμένα ο Δωτιέας»

Κάτι αλλάζει στον Δωτιέα Αγιάς. Αυτό δείχνουν οι κινήσεις των τελευταίων ωρών.

Οι «συμπαίκτες» που ζητούσε ο πρόεδρος, Κυριάκος Καφανέλης, αν και άργησαν λίγο, τελικά δεν τους έφερε ο Άη-Βασίλης (μιας και εμφανίστηκαν οριακά πριν τα Χριστούγεννα), θα μπορούσαν όμως κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως… Χριστουγεννιάτικο δώρο για τον Δωτιέα.

Μια ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην επαρχεία της Αγιάς αποφάσισαν να στελεχώσουν διοικητικά τον Δωτιέα και να επαναφέρουν τον σύλλογο εκεί που του αρμόζει. Αρχικά στη σωστή του και ομαλή λειτουργία και μετ’ έπειτα να τον κάνουν και πάλι πρωταγωνιστή!

Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών αποφασίσθηκε και η αλλαγή στον προπονητικό θώκο της ομάδας. Ο Δημήτρης Μπουκουβάλας αποτέλεσε παρελθόν έχοντας δώσει ψυχή και σώμα τους τελευταίους αυτούς τέσσερις μήνες και τα ηνία ανέλαβε ο Χρήστος Καπελιάνης.

Με θητεία σε αρκετές ομάδες της ΕΠΣ Λάρισας αλλά και σε ηλικιακές ομάδες των ΠΑΕ, ο Χρήστος Καπελιάνης ανέλαβε τον Δωτιέα με σκοπό να αποδείξει ότι και ξέρει αλλά και μπορεί να δουλέψει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και να φέρει παράλληλο και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το ArenaLarissa.gr βρέθηκε στη πρώτη προπόνηση του Χρήστου Καπελιάνη στον Δωτιέα Αγιάς στο γήπεδο της Δήμητρας, λάμβάνοντας άκρως θετικά μηνύματα τόσο από την διοικητική παρουσία στη προπόνηση της ομάδας όσο και από τον ίδιο τον προπονητή, Χρήστο Καπελιάνη.

Πιο Αναλυτικά

«Πρόκληση για εμένα το να αναλάβω την τεχνική ηγεσία του Δωτιέα Αγιάς. Σίγουρα είναι ένα ιστορικό σωματείο και αυτό τα λέει όλα. Δέχθηκα μια πρόταση με πάρα πολύ θετικές προθέσεις από κάποια νέα παιδιά που έχουν μπει στη διοίκηση του Δωτιέα, οι οποίοι μου παρουσιάσαν ένα πλάνο το οποίο έχουν στο μυαλό τους και μου άρεσε. Η κατάσταση είναι σίγουρα δύσκολη. Υπάρχει αρκετό νέο αίμα στην ομάδα, υπάρχει έλλειψη εμπειρίας, κάτι που κάνει την κατηγορία δύσκολη. Παίζουμε με αντιπάλους ομάδες πόλεων. Να σας πω την αλήθεια δεν φοβάμαι το εγχείρημα αυτό. Από πλευράς μου θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Θα ζητήσω από τους παίκτες να καταθέσουν και την ψυχή τους και από εκεί και πέρα αν λειτουργούμε σωστά, όπως θέλω και όπως πρέπει, θα δείξει ο χρόνος κατά πόσο αυτήν η ομάδα θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική και να πετύχει κάτι καλό στην κατηγορία».

Για το εάν το νεανικό ρόστερ της ομάδας του έδωσε ένα κίνητρο περισσότερο να αναλάβει τον Δωτιέα…

«Ναι, δεν σας το κρύβω πως είναι και αυτός ένας λόγος. Πάντα οι νεαροί ποδοσφαιριστές μπορεί να υπολείπονται σε εμπειρία αλλά έχουν αυτή την φλόγα, αυτό το πάθος που τους διακρίνει, λόγω ηλικίας και κινήτρου για να διακριθούν, που μπορεί να πετύχεις πολλά πράγματα αν τους βάλεις τις σωστές βάσεις. Εκεί ευελπιστώ πως θα είναι η δύναμή μας. Θα προσπαθήσω να αφυπνίσω αυτό το μυστικό όπλο που μπορεί να είναι πάρα πολύ δυνατό και στη πορεία θα αποδειχθεί εάν τα νεαρά παιδιά αυτά, δεν είναι παιδιά αλλά άνδρες».

Για το ποιος είναι ο στόχος της ομάδας έως τα Χριστούγεννα…

«Θα απαντήσω ακριβώς ότι είπα και στην διοίκηση. Στόχος είναι να γίνει ξανά η ομάδα δελεαστική στο κοινό της Λάρισας. Αυτήν την στιγμή δεν είναι στα καλύτερά της. Πάντα μιλάω ανοιχτά και έξω από τα δόντια. Η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει και να περάσει το μήνυμα ότι αλλάζει κάτι στον Δωτιέα προς την σωστή κατεύθυνση τόσο στο διοικητικό όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Αν αυτά τα δύο επιτευχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, νομίζω πως ο Δωτιέας θα είναι και πάλι δελεαστικός».