Πρώτος ριμπάουντερ και πρώτος σε double-double ο Κρουμπάλι

Πρώτος ριμπάουντερ της Basket League αναδείχθηκε ο Ουσμάν Κρουμπάλι της Λάρισας!

Ο Αμερικάνος με καταγωγή από την Γκαμπόν κατάφερε να μαζέψει 203 ριμπάουντ αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σακούρ Τζούστον του Άρη με 176 και τον Τσαντ Μπράουν του Περιστερίου στη τρίτη με 166.

Παράλληλα ο Ουσμάν Κρουμπάλι μάζεψε 19 ριμπάουντ στον αγώνα με τον Ιωνικό και «έγραψε» νέο ρεκόρ για τη φετινή Basket League αφού ξεπέρασε την επίδοση των 18 που είχε ο Σακούρ Τζούστον στο ματς του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ στον πρώτο γύρο.

Τα 19 ριμπάουντ του Αμερικανού είναι και η κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Λάρισας στην κατηγορία καθώς και η προηγούμενη ήταν δική του, εκείνη των 16 από το εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι. Όχι μόνο αυτό όμως. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση των τελευταίων έξι χρόνων αφού θα πρέπει να γυρίσουμε στις 13 Φεβρουαρίου 2016 για να βρούμε μεγαλύτερη. Τότε ο Λιόν Ουίλιαμς είχε 20 ριμπάουντ με την Καβάλα στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Παράλληλα ο Κρουμπάλι «έγραψε» και ρεκόρ καριέρας στη Basket League αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 16 του αγώνα στο Περιστέρι αλλά και του εντός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Κολοσσό της σεζόν 2017-18.

Με αυτά τα 19 ριμπάουντ ο Κρουμπάλι έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Λάρισας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τα 200 και ο μόνος που το έκανε συνολικά στη φετινή, κανονική περίοδο.

Παράλληλα ο Κρουμπάλι με τα τέσσερα κλεψίματα που έκανε, έγινε ο 2ος της σχετικής λίστας της Λάρισας. Έφτασε τα 31 και προσπέρασε τον Κεν Μπράουν που είχε 29 στο περσινό Πρωτάθλημα.

Ο Κρουμπάλι εκτός της πρωτιάς του στα ριμπάουντ, αναδείχτηκε και πρώτος στη λίστα των double-double. Πέραν των 19 ριμπάουντ του είχε και 12 πόντους φτάνοντας για 8η φορά σε μία τέτοια επίδοση αφήνοντας στη δεύτερη θέση με επτά τον Σακούρ Τζούστον του Άρη.