“Πόρτα” σε ΑΕΛ για υπαγωγή στο Άρθρο 99!

Αρνητική αναμένεται να είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «SportDay», η απάντηση της ΕΠΟ στην Superleague για το αν είναι σύννομη με τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου η διαδικασία υπαγωγής ομάδων στο άρθρο 99 (του πτωχευτικού κώδικα). Κάτι που έχουν καταθέσει η ΑΕΛ και ο Άρης, ενώ το ίδιο ενδεχόμενο εξετάζουν κι άλλες ΠΑΕ.

Βέβαια, υπάρχει η άποψη ότι τελικά η ΕΠΟ θα γνωμοδοτήσει αρνητικά μόνο σε ότι αφορά τα χρέη προς τους παίκτες και όχι για τα λοιπά χρέη των ομάδων.  Πιο συγκεκριμένα, η Σούπερ Λίγκα απηύθυνε ερώτημα προς την ΕΠΟ (λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση του σχετικού αιτήματος του Αρη στα πολιτικά δικαστήρια για την υπαγωγή σε αυτό το άρθρο, με στόχο το πάγωμα ενός μέρους των χρεών του) για το όλο θέμα.

Η ΕΠΟ, σε συνέχεια σχετικής εισήγησης/γνωμοδότησης του νομικού επιτελείου της, αναμένεται να απαντήσει αρνητικά, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα χρέη σε παίκτες και προπονητές, τα οποία εντάσσονται στο κανονιστικό δίκαιο του ποδοσφαίρου. Αυτά είναι που πρώτιστα ενδιαφέρουν τα ποδοσφαιρικά όργανα. Από κει και πέρα, για τα όποια πιθανά λοιπά χρέη οποιασδήποτε ομάδας (π.χ. προς το Δημόσιο), σαφέστατα και μετράει η θέση της πολιτείας και φυσικά της τακτικής δικαιοσύνης. Εν πάση περιπτώσει, οι πληροφορίες, όπως προαναφέραμε, φανερώνουν ότι η εισήγηση/γνωμοδότηση του νομικού επιτελείου προς το συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα είναι να υπάρξει αρνητική απάντηση στο ερώτημα της Σούπερ Λίγκας.

Την ίδια ώρα πολλοί εκτιμούν σε βάθος χρόνου για όλη αυτή την ιστορία ότι αν ο Αρης δικαιωθεί στα πολιτικά δικαστήρια και υπάρξει τελεσίδικη σχετική διαταγή, τότε η ΕΠΟ θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τα επόμενα επεισόδια αυτού του σίριαλ, αρχής γενομένης από τη δίκη της υπόθεσης του Αρη στα πολιτικά δικαστήρια, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, αλλά αναμένεται να αναβληθεί λόγω της απεργίας των δικηγόρων.