Ριζούλης: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για τη νέα σεζόν, χωρίς δεδομένα» (Aud)

Στον Pressing 90.1 FM και στην εκπομπή του Δημήτρη Πετρωτού, «Αλί, Balι και Τρις…αλλοί» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Λάρισα BC, Θεόδωρος Ριζούλης, σχολιάζοντας όλες τις εξελίξεις τόσο του μπάσκετ, όσο και της ομάδας της Λάρισας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΟΚ, στο σενάριο των 16 ομάδων της Α΄1, για τον εάν υπάρχει πλάνο για τη νέα αγωνιστική περίοδο, τόσο στο θέμα το οικονομικό, όσο και το γηπεδικό και αγωνιστικό της ομάδας.

Ρωτήθηκε και δεν παρέλειψε να σχολιάσει ακόμη και ατομικές επιδόσεις αθλητών, αφήνοντας το στίγμα για το ποιους έχει η ομάδα την πρόθεση να ανανεώσει για τη νέα σεζόν.

Η μεγάλη ατάκα όμως έμεινε για το τέλος και αφορούσε τον Νώντα Παπαντωνίου…

Πιο Αναλυτικά:

«Η ενημέρωση που έχω είναι από τον ΕΣΑΚΕ, από το δικό μας το συμβούλιο των προέδρων της Α΄1, το οποίο έχουμε πάρει αυτήν την απόφαση μέσω τηλεδιάσκεψης, να τελειώσει η χρονιά και η βαθμολογία να μείνει όπως έχει και να μην πέσει καμία ομάδα. Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής. Δεδομένα τα οποία μας οδηγούν σε αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Θα ανεβεί σίγουρα ο Χαρίλαος Τρικούπης που είναι πρώτος στην Α΄2, εκτός εάν δεν θέλει, και θα δοθεί και μια wild card, την οποία αν θέλει θα την πάρει ο Ολυμπιακός, που δεν ξέρω τι σκέφτεται αυτήν την στιγμή, εάν δηλαδή θέλει να συμματάσχει στην Α΄1, αλλά εάν θέλει σίγουρα θα την πάρει ο Ολυμπιακός μιας και έχει όλα τα κριτήρια εκείνα που ζητά μια wild card. Απ΄ ότι φαίνεται η κατηγορία θα πάει σε 16 ομάδες, εκτός εάν κάποιος δεν θέλει να συνεχίσει από την Α΄1, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τα οποία υπήρχαν και θα υπάρξουν σίγουρα. Φέτος για να ξεκινήσουν οι ομάδες θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράματα καθώς μέχρι τέλος του 2020 τα παιχνίδια θα είναι σίγουρα κεκλεισμένων των θυρών. Το οποίο σημαίνει πολλά. Χωρίς διαρκείας, χωρίς εισιτήρια, χωρίς διαφημίσεις, το οποίο παράλληλα σημαίνει και μείωση των μπάτζετ αλλά και μείωση των απαιτήσεων των αθλητών».

Για τους μισθούς και για το εάν θα μειωθούν…

«Υπάρχουν δύο κατηγορίες συμβολαίων. Υπάρχουν τα μικρά και τα μεγάλα συμβόλαια. Εάν κάποιος είχε συμβόλαιο 8.000€ με 10.000€ το μήνα ίσως πάει να παίξει και με 5.000€. Αλλά ένα μικρό συμβόλαιο το οποίο έχει 1.000€ με 1.500€ το μήνα, δεν μπορείς να του πάρεις τα 300€ ή τα 500€. Είναι θέμα επιβίωσης πλέον. Φαντάζομαι πως τα μικρά συμβόλαια θα πειραχθούν λίγο. Γιατί δεν γίνεται να πειραχθούν παραπάνω. Τα μεγάλα συμβόλαια θα έχουν μια μείωση».

Για το εάν υπάρχει πλάνο για την επόμενη ημέρα στην ομάδα…

«Όχι διότι δεν έχουμε ακόμη δεδομένα τα οποία αλλάζουν από ώρα σε ώρα. Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά. Θα μας δώσουν τα τηλεοπτικά; Τι θα γίνει με τα εισιτήρια, με τους χορηγούς. Θα πρέπει να καθίσουμε να μιλήσουμε. Πρώτα πρέπει να κάνουμε τον προϋπολογισμό των εσόδων και βάση αυτών να καταλήξουμε για το τι λεφτά μπορούμε να πληρώσουμε. Αλλά θα πρέπει να δούμε και την διάθεση των παικτών να κατέβουν να αγωνιστούν. Υπήρξε και μια σκέψη να μειωθούν οι Αμερικάνοι που κοστίζουν πολύ. Να γίνουν πέντε ή τέσσερις από έξι. Υπάρχουν ακόμη προτάσεις οι οποίες είναι στον αέρα ακόμη. Δεν είναι τίποτε σίγουρο».

Σε νορμάλ δεδομένα ποιους Αμερικάνους θα ήθελε η ομάδα να κρατήσει;

«Η συζήτηση είχε γίνει με τον Χίκι, ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ. Υπάρχει η σκέψη να μείνει. Με τους άλλους είμαστε ακόμη σε κουβέντα. Ο Χίκι μας ενδιαφέρει περισσότερο απ΄ όλους. Ο Ρας είναι δύσκολα να μείνει και άλλη χρονιά. Είναι δύσκολο να φύγει από την Αμερική. Μιλάμε με τους μάνατζερς των παικτών αλλά σε φιλολογικά πάντα ενδιαφέρον μιας και δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για ποσά και άλλες λεπτομέρειες».

Για τη συνεργασία με τις ακαδημίες της περιοχής…

«Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος υπάρχει η διάθεση της συνεργασίας με τις ακαδημίες, αρκεί αυτές να λειτουργήσουν κιόλας μιας και δεν ξέρουμε ούτε εκεί τι συμβαίνει. Και δεν ξέρουμε και εάν μπορούμε να βάλουμε τις ομάδες αυτές μέσα στο γήπεδο και αν ναι, πόσα άτομα».

Για τις εκλογές της ΕΟΚ…

«Υπάρχουν τρεις πόλοι. Ο Φασούλας, ο Βασιλακόπουλος και ο Λιόλιος του Προμηθέα. Φαντάζομαι πως όποιος έχει τη καλύτερη πρόταση και πείσει τους προέδρους θα κερδίσει τις εκλογές. Να δούμε και πότε θα γίνουν αυτές οι εκλογές. Νομίζω πως όλοι τους έχουν διάθεση να βοηθήσουν. Το θέμα είναι το οικονομικό. Τι έσοδα θα έχει και τι έχει διάθεση το κράτος να δώσει στο μπάσκετ».

Ποιος ήταν το αγαπημένο του παιδί από τους ξένους…

«Ο Χίκι σίγουρα. Και ο Ρας, ο οποίος δύσκολα θα ξαναέρθει. Ο Χίκι όμως όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σαν χαρακτήρας ήταν το πιο αγαπημένο παιδί όλων. Και σαν χαρακτήρας και αγωνιστικά. Είναι καλό παιδί. Αγαπημένο παιδί είναι και ο Φλόιντ, ο οποίος με τον Αγγέλου μεταμορφώθηκε. Και ο Φλόιντ μας ενδιαφέρει για τη νέα σεζόν. Πολύ καλό παιδί και βοήθησε αρκετά την ομάδα».

Από Έλληνες…

«Δεν μπορούσαμε να βρούμε και πολλούς. Τα παιδιά από τη Λάρισα βοήθησαν την ομάδα. Ακόμη και ο Λόλας ο οποίος συνέχεια ήταν εκτός 12άδας, δεν έχει σημασία. Ήταν ένα παιδί από τη Λάρισα, βοήθησε πάρα πολύ στις προπονήσεις, ήταν κοντά στην ομάδα, αγαπάει την ομάδα και έχουμε και μια συνεργασία χρόνων. Και οι Τσιλούλης και Σπυρόπουλος που τους είχαμε και άλλη χρονιά στην ομάδα. Και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά είναι καλοί χαρακτήρες και τους θέλουμε στην ομάδα. Σίγουρα και ο Νώντας Παπαντωνίου. Ίσως ψάξουμε και μια νύφη να τον παντρέψουμε στη πόλη. Άπαντες βοήθησαν. Θέλουμε να έχουμε το τοπικό στοιχεία στην ομάδα και τον Νώντα. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να βρούμε έναν – δύο ποιοτικούς Έλληνες ακόμη πέραν του Νώντα».

Για το γηπεδικό σε προέκταση των οικονομικών…

«Θα το συζητήσουμε με το ΕΑΚΛ, το οποίο έχει το γήπεδο της Νεάπολης και του Αλκαζάρ. Βέβαια θα πρέπει να δούμε τι λέει και η προκήρυξη. Τα κριτήρια ενός γηπέδου δηλαδή, έστω και χωρίς κόσμο. Η ομάδα πρέπει να μείνει στη Νεάπολη. Αυτήν είναι η έδρα μας. Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος για αλλαγή».

Τι ποσοστό καταλαμβάνουν στο μπάτζετ της ομάδας τα εισιτήρια…

«30% με 35%».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...