Ροκάκης: Είτε έτσι… είτε αλλιώς… τα Χανιά στη Super League! (video)

Σοβαρές ειδήσεις ανέδειξε η συνέντευξη του προέδρου Ροκάκη στο «athlitikο». Ο “ισχυρός άνδρας” της ΠΑΕ Χανιά τόνισε την πίστη του πως η ομάδα του θα είναι τη νέα περίοδο στη Super League είτε μέσω των πλέι οφ, είτε με αναδιάρθρωση.

«Η ομάδα του χρόνου θα παίζει στη Super League. Ο κόσμος να καταλάβει ότι είναι μια ιστορική ευκαιρία για τα Χανιά και αυτή η ομάδα το αξίζει να τύχει της στήριξης του κόσμου», ήταν η σχετική βεβαιότητα που εξέφρασε ο κ. Ροκάκης, κληθείς να απαντήσει προς το τέλος της συνέντευξής του για το ποια είναι η εκτίμηση που μπορεί να κάνει για τη φετινή “τύχη” των Χανίων στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Ροκάκης τόνισε ότι τα Χανιά θέλουν τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τη διεξαγωγή των μπαράζ (πλέι οφ), ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος είναι πολύ προσεκτικός προκειμένου να μη ληφθεί ίσως κάποια απόφαση για την αναδιάρθρωση που να είναι σε βάρος των Χανίων. Ακόμη, αποκάλυψε ότι η διαιτησία του Τζουμαλάκη υπήρξε η παραδοχή από τον Περέιρα ότι ήταν άδικη για τα Χανιά στο ματς με τον Εργοτέλη, δικαιολογώντας έτσι ότι η κατάσταση στη συνέχεια ισορρόπησε. Εξέφρασε την πίστη του ότι τα Χανιά θα καταφέρουν να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο στη Super League στην περίπτωση που είναι στη μεγάλη κατηγορία τη νέα σεζόν, ενώ πολύ σημαντικά ήταν και όλα όσα είπε για το όνομα της ομάδας.

Σε γενικές γραμμές, τα σημαντικότερα μέρη των δηλώσεων που παραχώρησε είναι τα εξής:

Για την εκτίμησή του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Αν γίνουν τα πλέι οφ μπορούμε την άνοδο και μαθηματικά ακόμη και την πρώτη θέση. Από εκεί που σταματήσαμε θα ξεκινήσουμε. Ήμασταν η πιο φορμαρισμένη και η καλύτερη ομάδα μέχρι να διακοπεί το πρωτάθλημα. Εμάς η θέση μας είναι να παιχτούν κανονικά τα παιχνίδια και να γίνουν τα πλέι οφ. Αν παιχτεί το πρωτάθλημα η ομάδα θα βγει κατηγορία. Έχουν μπει τα θεμέλια και οι βάσεις για το μέλλον και για πολλές χρονιές ακόμη…»

Για το κομμάτι της διαιτησίας: «Μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και τη διαιτησία του Τζουμαλάκη διαμαρτυρηθήκαμε επίσημα και πήραμε και έγγραφη απάντηση από τον κ. Περέιρα, που παραδέχτηκε ότι έγιναν σοβαρά λάθη εις βάρος μας και μας ζήτησε συγνώμη. Εμείς δεν θέλουμε εύνοια, αλλά να υπάρχει το 50-50 και να μοιράζονται ακόμη και τα σπόρια».

Για τα σενάρια της αναδιάρθρωσης: «Αν διακοπεί το πρωτάθλημα και γίνει αναδιάρθρωση το πιο δίκαιο είναι να ανέβουν και οι τέσσερις πρώτοι της Super League 2 και να μην πέσει καμία ομάδα από τη Super League».

Για το ενδεχόμενο της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά: «Θα πρέπει να υπάρχει κεντρική διαχείριση στη Super League, κάτι με το οποίο ταυτίστηκαν όλες οι ομάδες στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη. Τα Χανιά είναι μεγάλη ομάδα και μεγάλη πόλη και θα έχουν τηλεοπτική στέγη στη Super League. Να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να αδικήσει τα Χανιά…».

Για το όνομα της ομάδας: «Για μια ομάδα με το όνομα Χανιά που εκπροσωπεί έναν ολόκληρο νομό και την πόλη των Χανίων θα έπρεπε η δυναμική να ήταν πολύ μεγαλύτερη. Το τελευταίο διάστημα βέβαια ο κόσμος ανταποκρίθηκε και “ζεσταινόταν”. Η ΠΑΕ Χανιά δεν είναι ούτε Κισσαμικός, ούτε ΑΟΧ. Το σημαντικό είναι ότι το όνομα πλέον είναι Χανιά. Εκπροσωπεί την πόλη, το νομό και θα ενώσει όλο τον κόσμο. Μην κολλάμε στο σήμα. Αλλαξα το όνομα. Ούτε οι του Κισσαμικού, ούτε οι του ΑΟΧ να κολλάνε σε αυτό και να πάμε μπροστά…».

Για το σήμα: «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και να δούμε όλα τα ζητήματα σε υγιή και μελλοντική βάση. Δεν είναι το μείζον θέμα αυτό, αλλά ό,τι και αν γίνει μελλοντικά με το σήμα δεν θα είναι επειδή το θέλουν 50 ή 100 άτομα. Η ομάδα θα μαζέψει τον κόσμο, γιατί παίζει καλό ποδόσφαιρο, αποπνέει υγεία και γίνεται κάτι σοβαρό…»

Για τον Πλατανιά και αν μπορεί να τεθεί θέμα συνεργασίας στο μέλλον: «Δεν είναι εποχές για να υπάρχουν δύο επαγγελματικές ομάδες στα Χανιά… Επιχειρηματικά “βγαίνει” να στέκεται μία ομάδα στα Χανιά. Εμείς είμαστε ΠΑΕ Χανιά, δεν επιζητούμε κάτι τέτοιο. Από την άλλη αν έρθει κάποιος να μου πει ότι θέλω να μιλήσουμε γι’ αυτό θα ακούσω τον οποιονδήποτε… Ο Πλατανιάς είναι μία μεγάλη ομάδα, έχει τη δική της ιστορία, αν και ιστορικά ο Κισσαμικός και τα Χανιά είναι πιο ιστορικές ομάδες. Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι και με χρήματα στον Πλατανιά που έχουν διατελέσει παράγοντες και παλιά στον Πλατανιά. Είναι μία μεγάλη περιοχή με αρκετούς ανθρώπους που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ο πρώτος λόγος ανήκει σε αυτούς. Είναι δική τους δουλειά το τι θα κάνουν στον Πλατανιά, εμείς κοιτάμε τη δική μας δουλειά».

Για τις προπονήσεις στο Στάδιο: «Με λυπεί το θέμα του Εθνικού Σταδίου Χανίων, αλλά θα λυθεί μετά που θα περάσουν όλα αυτά. Είναι ένα γραμμάτιο που το έχω αφήσει ανοιχτό… Δεν είναι δυνατόν η ομάδα της πόλης να μην μπορεί να μπει στο γήπεδο της πόλης, την ιστορική έδρα του ΑΟΧ, για προπόνηση. Το Στάδιο έχει και γήπεδο ποδοσφαίρου, όπως έχει και στίβο. Αν είναι να μην μπαίνει το ποδόσφαιρο ας βγάλουμε τότε το γήπεδο και να το κάνουμε σουίτες. Δεν είναι περιουσία κανενός…. Δεν έχει κάτι μαζί μας ή την ομάδα η διοίκηση του ΕΑΚ αλλά στο θέμα αυτό έχουν κάνει λάθος».

Για τη φετινή ομάδα: «Το καλοκαίρι που συζητούσαμε με τον Αλέκο Βοσνιάδη για τον σχεδιασμό θέλαμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει φέτος αλλά και που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί και μελλοντικά…»

Για Αλέκο Βοσνιάδη και αν θα έφευγε με αρνητικό αποτέλεσμα στην Πάτρα: «Στις επαγγελματικές μου σχέσεις και τις συνεργασίες είμαι πολύ σταθερός. Οι 9,5 στους 10 προέδρους στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας και το ατυχές αποτέλεσμα, αλλά και όσα αποτελέσματα είχαν προηγηθεί πριν, θα είχαν αλλάξει προπονητή! Είναι ένας άνθρωπος και προπονητής που τον πιστεύω πάρα πολύ. Τυγχάνει της εμπιστοσύνης μου και αν βρεθεί στη Super League η ομάδα θα είναι ο πρώτος με τον οποίο θα μιλήσω την επόμενη μέρα. Γνωρίζει το ποδόσφαιρο και μπορούμε να συνεννοηθούμε».

Η αίσθησή του είτε με αναδιάρθρωση είτε με διεξαγωγή των υπόλοιπων αγώνων: «Η ομάδα του χρόνου θα παίζει στη Super League. Ο κόσμος να καταλάβει ότι είναι μία ιστορική ευκαιρία για τα Χανιά και αυτή η ομάδα το αξίζει να τύχει της στήριξης του κόσμου».

Αντ. Ροκάκης απόψε (21:00) για όλους και για όλα στο athlitiko live

Η συνέχιση ή μη της φετινής χρονιάς, το ενδεχόμενο των πλέι οφ και η αναδιάρθρωση… Αυτά και άλλα πολλά πρόκειται να συζητηθούν απόψε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνη Ροκάκη στο athlitiko live στις 21:00

Gepostet von athlitiko.gr am Montag, 6. April 2020

The post Ροκάκης: Είτε έτσι… είτε αλλιώς… τα Χανιά στη Super League! (video) appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com