Ρονάλντο και Βραζιλία «νικητές» στο Instagram

H Εθνική Βραζιλίας και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση στο Instagram, στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Από τις 14 Ιουνίου που ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έως και τον τελικό της 15ης Ιουλίου καταγράφηκαν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο αλληλεπιδράσεις στο Instagram ενώ οι προβολές βίντεο ξεπέρασαν τα 287 εκατομμύρια. Το 88% των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στα γήπεδα της Ρωσίας έχουν ενεργό λογαριασμό στο instagram και οι αναρτήσεις τους, σε φωτογραφίες και βίντεο, ανήλθαν στις 6.366.

Σε επίπεδο ομάδων, η Βραζιλία τερμάτισε πρώτη με σχεδόν 194 εκατομμύρια interactions, ενώ η Πορτογαλία (λόγω Ρονάλντο) ήταν δεύτερη ξεπερνώντας τα 120 εκατομμύρια. Η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία εμφανίζεται τρίτη στη σχετική λίστα με σχεδόν 118 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις, ενώ οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται αρκετά πιο πίσω, παρότι η φιναλίστ Κροατία (6η με περίπου 53 εκατ. interactions) είναι πρώτη σε αναρτήσεις με 414.

Σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές, ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιβεβαίωσε τη φήμη του ως «βασιλιάς» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, φτάνοντας τα 110 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις ή το 92% του συνόλου της εθνικής Πορτογαλίας. Αρκετά κοντά του βρέθηκε ο Νεϊμάρ, που «άγγιξε» τα 98 εκατ., με τον τρίτο της λίστας και πρώτο της Γαλλίας, Πολ Πογκμπά, να βρίσκεται πολύ πιο πίσω (35 εκατ.).

Επειδή όμως το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί τη «σκηνή» στην οποία μπορούν να ανατείλουν νέα αστέρια, αξίζει ειδικής μνείας στον μέσο της εθνικής Ισλανδίας Ρούρικ Γκίσλασον, ο οποίος από τον αγώνα της πρεμιέρας με την Αργεντινή μέχρι σήμερα αύξησε τους ακολούθους του στο instagram κατά… 4.258%, φτάνοντας σε 1.376.476 followers. Ο 30χρονος μέσος δεν είναι ποδοσφαιρικά το μεγαλύτερο όνομα των Ισλανδών, αλλά μάλλον έχει πέραση στο… γυναικείο φύλο!

Πηγή: gazzeta.gr