Σιόβας: “Δεν είχαμε τη καλύτερη χημεία με τον Σβάρνα, καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής ο Μανωλάς”

Ο Δημήτρης Σιόβας σκόραρε στο παιχνίδι με το Κόσοβο, βοήθησε την ομάδα να φτάσει στην πρώτη της νίκη στο Nations League, αλλά μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις του τόνισε πως θα πρέπει να επιστρέψουν και άλλοι έμπειροι παίκτες στην εθνική ομάδα για να βοηθήσουν τους νεότερους.

Όταν ρωτήθηκε αν εννοεί τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο δεν θέλησε να αναφερθεί σε ονόματα αλλά χαρακτήρισε τον Μανωλά ως τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή, τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει την καλύτερη χημεία με τον Σβάρνα και πως ο αμυντικός της ΑΕΚ θα γινόταν ακόμα καλύτερος δίπλα στον έμπειρο στόπερ της Νάπολι.

Όσο για το παιχνίδι τόνισε πως κρατάει μόνο τη νίκη και όχι την εμφάνιση καθώς το Κόσοβο δεν είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Χαρακτηριστικά ο Σιόβας είπε στην κάμερα του “OPEN TV”:

“Είμαι πολύ χαρούμενος για την νίκη αλλά και επειδή στο προηγούμενο αγώνα έχασα μια εύκολη φάση, αυτή την φορά λυτρώθηκα και χάρισα την νίκη στην ομάδα”.

Για τη φάση του γκολ που ήταν ίδια με αυτή που έχασε στη Σλοβενία:
“Ήταν περίπου ίδια φάση, έτσι δουλεύουμε τα κόρνερ, δίστασα γιατί περίμενα να βγει ο τερματοφύλακας. Επίσης δεν έβλεπα και την μπάλα, έβαλα το πόδι και πήγε έτσι όπως πήγε. Τώρα ήμουν πιο συγκεντρωμένος έκανα το κοντρόλ και έγινε ότι έγινε”.

Για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής:
“Κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα, υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, έμεινε ένας κορμός με αυτόν τον προπονητή. Χρειαζόμαστε κι άλλους έμπειρους, όπως εγώ βοηθάω τους μικρούς έτσι και άλλοι έμπειροι, να γυρίσουν και άλλοι να βοηθήσουν στο μέλλον τα νεαρά παιδιά”.

Για το αν μιλάει για τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο είπε:
“Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, ξέρουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι. Κι αυτοί άργησαν να ξεκινήσουν προετοιμασία, μην νομίζετε ότι δεν είναι εδώ γιατί δεν τους θέλει ο προπονητής. Να έρθουν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά κι εγώ αυτό κάνω, παίζω δεν παίζω. Κι εγώ όταν ήρθα στην Εθνική πιτσιρικάς το 2014 στην Βραζιλία, με είχαν αγκαλιάσει οι έμπειροι. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα. Οι άλλοι έμπειροι παίκτες θα δώσουν και μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, η Ομοσπονδία ξέρει. Ο Μανωλάς είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ο Σβάρνας έπαιξε καλά, κι εγώ με τον Σβάρνα δεν είχαμε και την καλύτερη χημεία. Όταν έχεις έναν καλό παίκτη είναι καλύτερο. Και ο Σβάρνας που έχει μέλλον αν έχει δίπλα του τον Μανωλά θα είναι καλύτερα για τον ίδιο”.

Και για το τι κρατάει από το ματς με το Κόσοβο είπε:
“Μόνο τη νίκη κρατάω, βάση του αντιπάλου δεν ήταν δυνατή ομάδα, δεν παίξαμε και τόσο καλά. Μην μας ξεγελάει το σκορ, βάλαμε δύο γκολ. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα”.

Πηγή: Sport24.gr