ΣΟΚ! Υποβιβάζουν τη Λάρισα BC – Δικαιολογημένες «φωνές» από τη ΚΑΕ

Νέο σοκ προκαλεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην Basket League, αφού μετά την διαταγή της για αποβολή του Ιωνικού, σήμερα έστειλε στον ΕΣΑΚΕ το ίδιο ακριβώς χαρτί και για την Λάρισα!

Οι Θεσσαλοί είχαν κληθεί για εξηγήσεις για παρατυπίες σε θέματα μετοχικού κεφαλαίου και θεώρησαν ότι με όσα κατέθεσαν ενώπιον της επιτροπής έπεισαν ότι επρόκειτο για λογιστικό λάθος και ότι θα τους δινόταν διορία να το διορθώσουν και να συνεχίσουν κανονικά την πορεία του.

Οπως φαίνεται όμως, στην επιτροπή έκριναν αλλιώς τα πράγματα. Το… καυτό ένατο άρθρο αυτών των υποθέσεων εντάχθηκε στο σκεπτικό της απόφασης και οδήγησε στην διαταγή αποβολής της Λάρισας από την Basket League.

Οι αποφάσεις της ΕΕΑ είναι τελεσίδικες και όσο καλή πρόθεση και να μπορεί να υπήρχε για κάθε περίπτωση από τον ΕΣΑΚΕ δεν μπορεί να αλλάξει. Μένει να δούμε τις επόμενες μέρες αν υπάρχει κάποιο άλλο “παραθυράκι”, ή, αν η… αποψίλωση της Basket League συνεχίζεται και με τα δύσκολα να είναι μπροστά.

Και όλα αυτά με τη ΚΑΕ Λάρισα να βγάζει τη παρακάτω ανακοίνωση:

«Κύριοι,

Ας ξεκαθαρίσουμε το τοπίο για την σημερινή περιβόητη πλέον απόφαση της ΕΕΑ, απόφαση που καταδικάζει την ομάδα μας σε υποβιβασμό.

Πρώτα από όλα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το τυπικό – λογιστικό λάθος που αποδεικνύεται μοιραίο.

Και λέμε τυπικό γιατί στην ουσία τα χρήματα που διακινήθηκαν από τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ήταν πολύ περισσότερα από τα απαιτούμενα για το μετοχικό κεφάλαιο. Χρήματα με τα οποία πληρώθηκαν προσωπικό, παίκτες και τεχνικό τιμ.

Όλα αυτά τα αποδείξαμε ενοποιών των μελών της ΕΕΑ όταν κληθήκαμε στις 2 Ιουλίου 2020, εξηγήσεις που προφορικά αποδέχτηκαν όλοι, αντιλαμβανόμενοι πως η ουσία είναι πολλή διαφορετική από την τυπική διαδικασία.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά στη χώρα μας στεκόμαστε στους τύπους και όχι στην ουσία.

Όσο για όσους προσπαθούν την… τσουβαλοποίηση και την λασπολογία σε βάρος της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και του μεγαλομετόχου της, η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Ριζούλη αποτελεί από μόνη της αποστομωτική απάντηση.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει και απευθύνεται στον ΕΣΑΚΕ και σε όλους τους φορείς είναι το εξής: θέλετε η όχι μια ομάδα η οποία έχει αποδεδειγμένα πληρώσει τους πάντες, που δεν οφείλει ευρώ που έδωσε στο πρωτάθλημα διαφορετικό ήθος και τόνο;

Γιατί πλέον το θέμα είναι ουσιαστικό και όχι τυπικό…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...