Σε απόσταση αναπνοής με Καλί

Κοντά σε συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον 27χρονο αμυντικό Σιρίλ Καλί βρίσκεται η ΑΕΛ κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από την επίσημη ΠΑΕ.

Ο Καλί «άρεσε» στον Κρις Κόουλμαν, ανάβοντας πράσινο φως στην διοίκηση για να τον προσελκύσουν, εντάσσοντας τον στο ρόστερ της ΑΕΛ.

Το Who is who του Σιρίλ Καλί

Ο Καλί είναι Γάλλος στην καταγωγή, γεννημένος στην Μπεσανσόν. Ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Οσέρ το 1998 και εν συνεχεία μεταπήδησε στην Λιλ το 2003 όπου και παρέμεινε για μία μόλις χρονιά παίρνοντας μεταγραφή στην Ρασίνγκ Παρισίου.

Εκεί παρέμεινε για δύο αγωνιστικές χρονιές και στην συνέχεια «ανέβηκε» βόρεια και συγκεκριμένα στην Λίλεστρομ το 2006. Χωρίς να καταγράψει κάποια επίσημη παρουσία την ίδια σεζόν, τον Ιανουάριο «πιάνει» Μεσόγειο με την μεταγραφή του στην ομάδα της Καλαμάτας.

Από εκεί τον είδαν οι άνθρωποι του γειτονικού Αστέρα Τρίπολης και τον αποκτήσαν χωρίς δεύτερη σκέψη, έχοντας μόλις ένα εξάμηνο στην Ελλάδα.

Από την Πελοπόννησο αποφασίζει να «ανηφορίσει» και επόμενος σταθμός Πανσσεραϊκός το καλοκαίρι του 2008. Μαζί με τον τότε συμπαίκτη του και νυν ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, αδυνατούν να κρατήσουν τις Σέρρες στην Super League. Την επόμενη χρονιά παραμένει και πάλι στις Σέρρες και κερδίζει την επάνοδο στα μεγάλα «σαλόνια».

Δεν προλαβαίνει όμως να κάνει την δεύτερη θητεία στην πρώτη κατηγορία της χώρας μας καθώς τα βρίσκει σε όλα με την ομάδα της Βέροιας γίνοντας έτσι ο τελευταίος σταθμός του πριν από την έλευση του στην ΑΕΛ.

Η συμφωνία με τον Σιρίλ Καλί θα οριστικοποιηθεί από Δευτέρα.