Στους 8 του  Europe Trophy ανδρών του πινγκ πονγκ ο Ολυμπιακός

Με κυριαρχία στον όμιλό του πέρασε ο Ολυμπιακός στο Grand Final του Europe Trophy ανδρών. Βήμα πρόκρισης από τις Σάρισες στο Europe Trophy γυναικών

Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ έφτασε εμφατικά, το Σάββατο 26/11 στο Νόβι Σαντ της Σερβίας, στην εξασφάλιση της πρόκρισης στην πρώτη 8άδα του Europe Trophy επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών.

Με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς κυριάρχησε στο γκρουπ Α και θα είναι σίγουρα στο τελικό στάδιο του τρίτου τη τάξει Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ομάδων, στο λεγόμενο Grand Final. Μετά τις 2 νίκες της Παρασκευής 25/11, σήμερα έδειξε την ανωτερότητά του κόντρα στην ιταλική ASD Marcozzi Cagliari και τη STK Banja Luka από τη Βοσνία/Εζεργοβίνη, τέλειωσε στην κορυφή και την Κυριακή 27/11 θέλει να βγει και πρωταθλητής στη Region C.

Στο Νόβι Σαντ έγιναν δύο γκρουπ, στο Β επικράτησε η σέρβικη STK Radnički Beočin και ο Ολυμπιακός θα την αντιμετωπίσει αύριο για να βγει ο νικητής της Περιφέρειας, όπως προβλέπει η διοργάνωση σε αυτή τη φάση. Εξαιρετικά στο μεταξύ, άρχισαν την προσπάθειά τους στο Europe Trophy γυναικών οι Σάρισες Φλώρινας. Για το γκρουπ Α της δικής τους Region, που φιλοξενείται στην Μπρατισλάβα, πέτυχαν 2 νίκες και την Κυριακή κυνηγούν την 1η θέση απέναντι στη Stolnotenisove Centrum SKST της διοργανώτριας πόλης.

Αν κάνουν το 3 στα 3 στο γκρουπ εξασφαλίζουν αυτόματα την πρόκριση στο αντίστοιχο Grand Final. Αν πάρουν τη 2η θέση θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία για την είσοδο στο τελικό στάδιο αντιμετωπίζοντας αργότερα για την προνομιούχο 3η θέση της Περιφέρειας τη 2η ομάδα του γκρουπ Β.

Το ανδρικό τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Ολυμπιακού κάνει δυνατή επανεμφάνιση στην Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια, μάλιστα καταφέρνει να φτάσει στους «8» ενός διασυλλογικού Κυπέλλου της ηπείρου για 5η φορά στην ιστορία του. Το Σάββατο έζησε την πρώτη του εμπειρία σε τέτοια διοργάνωση και ο Γιαννούτσος, σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας στο απλό εφήβων.

Στο πρώτο ματς της ημέρας, αυτό με την ομάδα από το Κάλιαρι, ο Πουκάρ έχασε στην αρχή με 3-2 σετ από τον Ιταλό Αμάτο (ο οποίος παρεμπιπτόντως, έχει συμφωνήσει φέτος για διοργανώσεις της ΕΦΟΕπΑ και με τον Ολυμπιακό). Στη συνέχεια όμως, η ομάδα του Πειραιά πήρε με ευκολία όλα τα επί μέρους παιχνίδια. Πιο εύκολο ήταν το έργο της κόντρα στη STK Banja Luka από τη Βοσνία/Εζεργοβίνη και ήρθε η επικύρωση της πρωτιάς στο γκρουπ Α με νίκη 3-0. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο Γιώργος Χριστοφοράκης.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός-Marcozzi Cagliari 3-1:

Τόμισλαβ Πουκάρ-Αντόνιο Αμάτο 2-3 (8-11, 11-13, 11-8, 11-6, 3-6)

Αντρέι Γκάτσινα-Λορέντσο Μαρτινάλι 3-0 (11-3 11-2, 11-7)

Τάσος Ρηνιώτης–Μακαντζόλα Καζίμ 3-0 (11-8, 11-3, 11-8)

Πουκάρ-Μαρτινάλι 3-0 (11-4, 11-2, 11-4)

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα STK Banja Luka-Ολυμπιακός 0-3:

Λούκα Μιχαΐλοβιτς-Αντρέι Γκάτσινα 0-3 (5-11, 4-11, 4-11)

Νίκολα Μιχαΐλοβιτς-Τόμισλαβ Πουκάρ 0-3 (6-11, 7-11, 8-11)

Παβλ Πουζίγκατσα-Σωκράτης Γιαννούτσος 0-3 (5-11, 9-11, 7-11)

Πηγή: Sport24.gr