Στο Αρμένιο πάνε κόντρα στην κρίση…

Στο Αρμένιο πάνε κόντρα στην κρίση…

Δεξιά ο κόουτς της μπασκετικής ομάδας με τον Παράγοντα σε Ποδόσφαιρο και Μπάσκετ, Νίκο Καψούρη.

Δεξιά ο κόουτς της μπασκετικής ομάδας με τον Παράγοντα σε Ποδόσφαιρο και Μπάσκετ, Νίκο Καψούρη.

Κάτι κινείται στο Αρμένιο Λάρισας όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι της περιοχής, όπου σε περιόδους πολύ δύσκολους από άποψη οικονομικής ρευστότητας, ορισμένοι άνθρωποι πάνε κόντρα στην κρίση έχοντας δημιουργήσει δύο αξιόμαχα σωματεία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ αντίστοιχα με τον ίδιο ζήλο και αγάπη.

Ένα λοιπόν χωριό μόλις 1000 κατοίκων έχει δημιουργήσει ένα αθλητικό «κάμπους», όπου κανένα παιδί δεν μπορεί να επικαλεστεί την δικαιολογία πως δεν έχει τρόπους διαφυγής από τα μαθήματα του και γενικότερα από την καθημερινότητα του.

Πέραν αυτών των δύο δραστηριοτήτων, δραστηριοποιείται και στο άθλημα του καράτε.

Στροφή στα παιδιά του χωριού στο ποδόσφαιρο…

Μια παλιά δύναμη στις τάξεις του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού μας, η Δόξα Αρμενίου, πλέον αγωνίζεται στην Β’ τοπική κατηγορία, με φετινό στόχο την άνετη παραμονή της σε αυτήν, και από του χρόνου και αφού οι Αρμενιώτες ποδοσφαιριστές που την στελεχώνουν θα έχουν πάρει εμπειρίες, να ξανά επαναφέρουν την ομάδα εκεί που πραγματικά ανήκει. Η προσπάθεια που γίνεται από τον κόουτς του συλλόγου κ. Νίκο Καψούρη, μπορεί ακόμη να μην έχει αποδώσει όσον αφορά τα αποτελέσματα της Δόξας, όμως σε βάθος χρόνου, και εάν αυτά τα νεαρά παιδιά δουλευτούν θα φτάσουν σε επαγγελματικό επίπεδο, κάτι το οποίο έχει ξαναγίνει στο Αρμένιο, όπου δεν είναι λίγοι ποδοσφαιριστές που έχουν φύγει από την ομάδα του χωριού πηγαίνοντας σε επαγγελματικές κατηγορίες κατά το παρελθόν.

Το ArenaLarissa.gr, βρέθηκε σε μια καθημερινή προπόνηση της Δόξας και συνομίλησε με τον προπονητή της ομάδας, Νίκο Καψούρη, αλλά και των επί σειρά ετών τερματοφύλακα της Δόξας, Στέλιο Τζήμα.

Νίκος Καψούρης: «Ο στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία, από την αρχή. Έχουμε αποφασίσει από την αρχή της χρονιάς να μην κάνουμε μεταγραφές, όλα τα παιδιά να είναι από το χωριό. Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως στο τέλος θα σωθούμε, και του χρόνου που τα νεαρά παιδιά θα έχουν εμπειρίες, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στην κατηγορία. Βέβαια στόχος της Δόξας είναι να «καλλιεργήσουμε» ταλέντα, και να τα προωθήσουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας μας, όπως άλλωστε έχουμε κάνει στο παρελθόν, με τα παραδείγματα των Τρικάκη που πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου, Σωτηρόπουλου στην Νίκη Βόλου, Γκουγκώτης στην Νίκη Βόλου επίσης και ο Θεοχαρόπουλος στον Ηρακλή και από εκεί στον Εθνικό Αστέρα να είναι τα πιο πρόσφατα. Έχουν φύγει αρκετά παιδιά. Με αυτήν την προοπτική δουλεύουμε».

Στέλιος Τζήμας: «Στο τέλος πιστεύω θα σωθούμε. Έχουμε ομάδα, έχουμε γενικά πολύ καλά υλικό, απλά μας λείπει το γκολ. Είμαστε οι νεαρότεροι ηλικιακά ομάδα από όλες τις κατηγορίες. Κάθε Κυριακή ξεκινάμε το παιχνίδι με 6 – 7 παιδιά κάτω των 20 ετών.

Και επειδή ο γκολκίπερ της Δόξας είναι και φανατικός οπαδός της ΑΕΛ, του ζητήσαμε και την άποψη του για αυτήν…

«Η ομάδα δεν ξεκίνησε έτσι όπως την περιμέναμε, αλλά θεωρώ πως θα βρει τον δρόμο της. Ο στόχος είναι μονάχα η επιστροφή, εκεί όπου το καλοκαίρι έδειξαν ολοφάνερα πως δεν μας θέλουν. Όλα αυτά που έγιναν με τα στημένα, την πήγαν πίσω από άποψη προγραμματισμού και σωστού διαχειρισμού του χρόνου προετοιμασίας. Θεωρώ πως με τον νέο έτος η ομάδα θα ανέβει και θα αποδώσει αυτό που όλοι μας θέλουμε».

Το Ρόστερ

Τερματοφύλακες:
Τζήμας Στέλιος, Καρακυρίστης Κώστας.

Αμυντικοί:
Καραμπουτάκης Κώστας, Σπανός Αποστόλης, Κουτέρης Γιώργος, Παγουλάτος Νίκος, Γιουρούκας Αθανάσιος, Τσαγκάρης Κώστας, Μπατακιώνης Παναγιώτης, Χατζής Γιώργος.

Μέσοι:
Λάτσος Μιχάλης,.Ρενάτο Μάριος – Χότζα, Λουφόπουλος Θανάσης, Ηλιόπουλος Αποστόλης, Παπαγεωργίου Ραφαήλ, Φισνίκ Νίκος.
Επιθετικοί:
Δημουλάκης Δημήτρης, Παπαδημητρίου Αντώνης, Παπαδημητίου Δημήτρης, Καμπάνας Παναγιώτης.

Έγινε και η αρχή στο μπάσκετ…

Μόλις η δεύτερη χρονιά που λειτουργεί η ομάδα του Αρμενίου και στον χώρο της καλαθοσφαίρισης, έχοντας δημιουργήσει ένα σύνολο από παιδιά από το Αρμένιο αλλά και από τα τριγύρω χωριά, με άτομα που αγαπούν το μπάσκετ.

Η ομάδα φέτος έχει κάνει και τις πρώτες της νίκες στο πρωτάθλημα σκορπώντας χαρά και αισιοδοξία στο φίλαθλο του κόσμο, ο οποίος στηρίζει αυτήν τη νέα προσπάθεια.

Το Ρόστερ

Λάππας Βαγγέλης, Γωγούλος Νίκος, Γκλάβας Κώστας, Πιταροκοίλης Μάνος, Θεοχαρόπουλος Αποστόλης, Μπανταβάνος Γιώργος, Θεοχαρόπουλος Βάιος, Καψούρης Νίκος, Μεντζάκης Μάνος, Κουκούλης, Γούρναρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...