«Στο Champions League του χρόνου η Λάρισα, ελπίζω οι φίλαθλοι πλέον να μας νιώσουν ως ομάδα της πόλης»

Τα συναισθήματά του μετά την ιστορική πρόκριση της ΚΑΕ Λάρισας στο final four του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και τα σχέδιά του για τη νέα χρονιά, ξετυλίγει μιλώντας αποκλειστικά στο onlarissa.gr, ο ισχυρός άντρας της ομάδας Θοδωρής Ριζούλης.

«Νιώθω ικανοποίηση και υπερηφάνεια, για την ομάδα και την πόλη, για τα παιδιά που είμαστε μαζί όλα αυτά τα χρονιά, ο Γκαμπέτας ο Κόμματος… Είναι ηθική ικανοποίηση και δικαίωση. Δεν το περιμέναμε όταν την είχαμε στην Α2 ΕΣΚΑΘ ότι θα μπορούσαμε να φθάσουμε εκεί. Αν δουλεύεις και έχεις πλάνο, ποτέ δεν ξέρεις που μπορείς να φθάσεις. Μπορεί να φθάσεις πολύ ψηλά» εξηγεί μετά την τεράστια χθεσινή πρόκριση επί του Κολοσσού.

Για το τι άλλαξε φέτος και από τη μάχη της… σωτηρίας η ομάδα έφθασε να κάνει το ανεπανάληπτο άλμα, τονίζει πως «η έλευση του νέου προπονητή έφερε την αλλαγή. Ο κ. Τακιανός άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας μαζί με το προπονητικό τιμ και έδειξε πως μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Παράλληλα βοήθησε και η έλευση των τριών παικτών, του Μούντι, του Μάριτς και του Μπέρζινς».

Ο πήχης πλέον για τη μπασκετική Λάρισα ανεβαίνει ψηλότερα και ο Παναθηναϊκός φαντάζει ως την υπέρτατη πρόκληση. Ο κ. Ριζούλης εμφανίζεται… προσγειωμένος και υπενθυμίζει πως «ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ιστορική ομάδα. Είναι πιο δυνατή από εμάς, ας μην κρυβόμαστε. Θα πάμε με σοβαρότητα, να είμαστε όσο περισσότερο ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε. Για του χρόνου θα προσπαθήσουμε η ομάδα να μείνει σε ένα επίπεδο. Ο κόσμος να περιμένει μία καλή παρουσία η ομάδα, να είναι στις πιο ανταγωνιστικές της Ελλάδας και φυσικά στην Ευρώπη».

Eurocup ή Champions League; Τι θα διαλέξει η Λάρισα; Απαντά τη δεύτερη διοργάνωση, εξηγώντας πως «επειδή το Eurocup έχει πάρα πολλά παιχνίδια και πρέπει να έχεις και μπάτζετ αλλά και μεγάλο ρόστερ, πιστεύω θα δηλώσουμε στο Champions League που έχει λιγότερα παιχνίδια και λιγότερες μετακινήσεις. Μην ξεχνάμε πως έχουμε μειονέκτημα ότι δεν έχουμε αεροδρόμιο στη Λάρισα…».

Το κλειστό της Νεάπολης χθες γέμισε με κόσμο και θύμισε εποχές… Γυμναστικού. Πώς ένιωσε θεατής σε αυτή την εικόνα ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Λάρισα; «Τον κόσμο, είπε, εμείς πάντα τον καλούμε. Κάποιοι όμως ακόμη δε μας έχουν συνηθίσει ως ομάδα της πόλης. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και τους περιμένουμε. Και φθηνό εισιτήριο βάλαμε και για τα παιδιά δωρεάν είσοδο. Ελπίζω από εδώ και πέρα να μας νιώσουν περισσότερο ως ομάδα της πόλης».