«Στόχος στην Α΄εθνική η παραμονή και μετά βλέπουμε…»

Συνέχεια στις συνεντεύξεις για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, με την τερματοφύλακα, Ζωή Νάση να μιλά αυτή τη φορά…

Η 16χρονη τερματοφύλακας μίλησε για την παρουσία της στην ΑΕΛ, για την επιλογή της να αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα και για τον λόγο που την τράβηξε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο όπως και για την παρουσία της στην εθνική Ελλάδος…

– Ζωή, πες μας αρχικά δύο λόγια για σένα:

«Κατάγομαι από την Κατερίνη και είμαι στην ηλικία των 16 ετών. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από τις Πιερίδες Μούσες σε ηλικία 14 ετών και μετά πήρα μεταγραφή στον Βόλο. Πλέον, βρίσκομαι εδώ και ένα χρόνο στην ΑΕΛ».

DSC_0051

– Ποιος είναι ο λόγος που επέλεξες να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο γιατί ο πατέρας μου έπαιζε μπάλα και ήταν αυτός που με ενέπνευσε να αγωνίζομαι στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς κι εκείνος έπαιζε ως τερματοφύλακας. Στα πρώτα μου βήματα ήταν αυτός που με βοήθησε, όπως άλλωστε μου αρέσει κι εμένα πολύ αυτή η θέση. Συνέχεια με βοηθάει ο πατέρας μου στο να γίνομαι καλύτερη και με καθοδηγεί στο να βελτιώνομαι συνεχώς».

– Έχεις αγωνιστεί σε Α΄εθνική αλλά και στη Β΄εθνική φέτος με την ΑΕΛ. Είδες κάποιες διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες;

«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Στην Α΄εθνική όσα κορίτσια αγωνίζονται το βλέπουν πιο επαγγελματικά, ενώ στη Β΄εθνική είναι πιο ερασιτεχνική η κατηγορία και στην Α΄εθνική που θα αγωνιζόμαστε τη νέα χρονιά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα…».

DSC_0057

– Πως είδες φέτος τα πράγματα με την ΑΕΛ;

«Υπάρχει πολύ μεγάλη οργάνωση στην ομάδα και υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια».

– Θα βρίσκεσαι και τη νέα χρονιά κάτω από την εστία των «βυσσινί»;

«Ναι. Μου αρέσει πολύ το κλίμα και πρώτη φορά βρίσκομαι σε μία ομάδα με τέτοια οργάνωση όπως η ΑΕΛ, τόσο όμορφα γήπεδα και κορίτσια με πολύ καλό χαρακτήρα. Αυτό με κάνει να θέλω να μείνω στην ομάδα και την νέα χρονιά θα αγωνίζομαι με την ομάδα μου στην Α΄εθνική».

– Έχεις αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδος. Πως είναι να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο στη φανέλα σου και να υπερασπίζεσαι την εστία της εθνικής Ελλάδος;

«Ξεκίνησα να παίζω στην εθνική Ελλάδος από πέρυσι με τις κορασίδες. Έχω αγωνιστεί σε διεθνή τουρνουά και για μένα ήταν κάτι το φανταστικό, καθώς απέκτησα εμπειρίες. Ελπίζω να αγωνίζομαι και τη νέα χρονιά με την εθνική Ελλάδος».

DSC_0058

– Η ΑΕΛ φέτος τερμάτισε στη πρώτη θέση της Β΄εθνικής και τη νέα χρονιά θα βρίσκεται στην Α΄εθνική. Ποιος πιστεύεις πως θα είναι ο στόχος για την νέα ποδοσφαιρική σεζόν;

«Θέλουμε κυρίως να παραμείνουμε στη κατηγορία παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και μετά να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο νέο πρωτάθλημα της Α΄εθνικής».

– Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

«Προσωπικός μου στόχος είναι να φθάσω ψηλά με την ΑΕΛ στην Α΄εθνική και μετά ίσως αν υπάρξει ευκαιρία να αγωνιστώ στο εξωτερικό».

– Τέλος, ο φίλαθλος κόσμος της Λάρισας ακολουθούσε τη προσπάθεια της ΑΕΛ;

«Μέσα στη χρονιά υπήρχε μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο της Λάρισας. Θέλουμε οι φίλαθλοι να έρθουν και τη νέα χρονιά στην Α΄εθνική να μας στηρίξουν με την παρουσία τους στα παιχνίδια όπου και θα είναι σαφώς πιο δύσκολα από τα φετινά που είχαμε στη Β΄εθνική».