Σφαιρόπουλος: «Ελπίζαμε να συνεχιστεί η Euroleague, αλλά ήταν η σωστή απόφαση»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την οριστική διακοπή της Euroleague, την αγάπη που τού δείχνει ο κόσμος της Μακάμπι, αλλά και την επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα του Ισραήλ.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του Τελ Αβίβ αναφέροντας πως η Euroleague πήρε την σωστή απόφαση για την διακοπή.

Επίσης, δήλωσε συγκινημένος για την αγάπη που τού δείχνουν οι φίλαθλοι, ενώ τόνισε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή με την επανέναρξη του πρωταθλήματος στο Ισραήλ.

Για την απόφαση της Euroleague είπε: «Ελπίζαμε να συνεχιστεί η σεζόν, αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας που το έκαναν αδύνατο. Μιλάμε για 18 ομάδες από 11 διαφορετικές χώρες και είναι δύσκολο να υπάρξει συγχρονισμός. Τελικά, ήταν η σωστή απόφαση».

Για την επόμενη σεζόν δήλωσε: «Θέλω και την επόμενη σεζόν να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε και να έχουμε την στήριξη των φιλάθλων μας από το πρώτο λεπτό. Θέλω η έδρα μας να παραμείνει η πιο δύσκολη σε όλη την Ευρώπη. Είναι υπόσχεσή μας πως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, ώστε να πανηγυρίσουμε μεγάλες νίκες μαζί με τον κόσμο μας. Ανυπομονούμε να ζήσουμε ξανά αυτές τις στιγμές».

Για τον κόσμο και το πανό που είχε αναρτηθεί για εκείνον υποστήριξε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το πώς νιώθω για τους φιλάθλους μας. Με αγαπούν και ξέρουν ότι κι εγώ τους αγαπώ. Υποστηρίζουν την ομάδα, υποστηρίζουν εμένα και είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Είναι μία από τις καλύτερες αναμνήσεις στην καριέρα μου. Μπορεί να κατακτήσεις τίτλους, να πάρεις μεγάλες νίκες, αλλά τέτοια πράγματα με γεμίζουν με όμορφα συναισθήματα».

Για την επανεκκίνηση του εγχώριου πρωταθλήματος συμπλήρωσε: «Το πρωτάθλημα του Ισραήλ πήρε την απόφαση να αρχίσουμε ξανά. Από τη μία, αυτό είναι καλό, αλλά από την άλλη πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί είναι πολύ σημαντικό θέμα οι πιθανοί τραυματισμοί των παικτών. Έπειτα από δυόμιση μήνες, είναι δύσκολο να επιστρέψεις στη δράση, αλλά θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποφύγουμε άσχημα περιστατικά».

Πηγή: gazzeta.gr