Σφυρίζοντας… διαιτητικά

Μία εκπληκτική διαιτησία – σύμφωνα με την άποψη όλων όσοι τον παρακολούθησαν είτε δια ζώσης είτε τηλεοπτικά – πραγματοποίησε προχθές ο Αντώνης Βαλιώτης διευθύνοντας τον αγώνα ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Παναιτωλικό, που έληξε με νίκη των Αγρινιωτών και σκορ 2 – 0.

O 39χρονος Ελασσονίτης ρέφερι “σφύριξε” τον τέταρτο φετινό του αγώνα Β΄ Εθνικής, έχοντας… ευβοϊκή βοήθεια από τους Βασίλη Καμπούρη – Γιώργο Πασχαλίδη και τον τέταρτο Χρυσοβαλάντη Βρακά, ενώ η πλέον καθοριστική απόφασή του ήταν η αποβολή του Δεληζήση των γηπεδούχων λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου λόγω αποστέρησης προφανούς ευκαιρίας για την επίτευξη τέρματος. Δεδομένη ήταν η ικανοποίηση του Λαμιώτη παρατηρητή Δημήτρη Αραμπόπουλου, που αναμένεται να αποτυπωθεί και στην έκθεσή του.

* Τον αγώνα Νέων ΑΕΛ – Αναγέννησης Γιαννιτσών (2 – 0) διηύθυνε ο Βάϊος Τσιτσανούδης με βοηθούς τον Θεόδωρο Κουμερτά και τον Νίκο Καραγιάννη, χωρίς να υπάρξουν επίμαχες φάσεις, ενώ παρατηρητής τους ήταν ο Αντώνης Γιαννακός.

* Τον αγώνα Α΄ Κατηγορίας του γυναικείου πρωταθλήματος ανάμεσα στον Βόλο 2004 και τον Ατρόμητο Αθηνών που έληξε ισόπαλος 1 – 1 διαιτήτευσε ο Αντώνης Κορέστης με την συνεργασία των Βάιας Πιπή – Λέανδρου Καλφούντζου (αντικατέστησε τον αρχικώς ορισθέντα Μιχάλη Τσαμπά), ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με εκτέλεση πέναλτι και οι γηπεδούχες ισοφάρισαν με γκολ που οριακά πέρασε την γραμμή από την πλευρά του δεύτερου βοηθού.

Λόγω συνεχών διαμαρτυριών, απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο ο δηλωθείς εκπρόσωπος (ουσιαστικά προπονητής άνευ διπλώματος) Θωμάς Μακρής, ενώ καθήκοντα παρατηρητή αγώνα άσκησε ο εγκατεστημένος στον Βόλο αλλά Λαρισαίος την καταγωγή Γιώργος Μακρόπουλος.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη ήταν η τελευταία παρουσία της 25χρονης Βάϊας Πιπή ως εκπροσώπου της λαρισαϊκής διαιτησίας ποδοσφαίρου, καθώς πλέον ανήκει στο δυναμικό της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.

Του Νίκου Μίχου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...