Τα πρώτα τσικό της ΑΕΛ

Την περίοδο 1971-72, οι προπονητές Τάσος Σουφλιάς και Γιώργος Τσαλόπουλος δέχονται την “εντολή” του Αντώνη Καντώνια, να οργανώσουν τις πρώτες “ακαδημίες” της ΑΕΛ ή καλύτερα τα μικρά τμήματα της ηλικιακής ομάδας 9 ως 14 ετών.

Κάνουν το αυτονόητο, γυρνάνε τις αλάνες της πόλης και “μαζεύουν” ότι καλύτερο υπήρχε σε αυτές. Τους χωρίζουν σε λευκούς και κόκκινους και αγωνίζονται στο ξερό Αλκαζάρ, πριν τους αγώνες της ΑΕΛ, σε ένα ιδιαίτερο ντέρμπι των καλύτερων από κάθε γειτονιά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την προσπάθεια αυτή, συνέχισε στο πέρασμα του χρόνου ο κ. Ανέστος.

Στην φωτογραφία του άρθρου, μπορεί να διακρίνει κανείς τον Ανδρεούδη (κάτω σειρά – τρίτος από δεξιά με τα λευκά) και τον Κουκουλίτσιο (Πάνω σειρά – δεύτερος από αριστερά).

Στην πορεία, ο Κουκουλίτσιος εντάχθηκε στην εφηβική ομάδα (17-20 ετών), ενώ ο Ανδρεούδης συνέχισε στην πρώτη τοπική κατηγορία,για να βρεθούν συμπαίκτες στην ανδρική ομάδα της ΑΕΛ από το 1976 ως και το 1979.

Αρκετοί ήταν βέβαια και αυτοί οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν “προχώρησαν” ποδοσφαιρικά, αν και στις συνειδήσεις των τοπικών ποδοσφαιρόφιλων είχαν καταγραφεί ως μεγάλα ταλέντα!

Αυτές ήταν οι πρώτες βάσεις που μπήκαν για την δημιουργία των τμήματων υποδομής της ΑΕΛ, μιας και ο οραματιστής Αντώνης Καντώνιας, λάτρης της οργάνωσης, είχε προβλέψει πως το μέλλον θα έρθει από τα φυτώρια της ΑΕΛ, αφού  το ποδοσφαιρικό ταλέντο στον νομό μας  ξεχείλιζε.

Στην φωτογραφία του άρθρου διακρίνονται ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Βουλγαράκης Βασ.-Κουκολίτσιος Δημ.-Ζάμπρος Νικ.(+}-Ζυγελόπουλος Θεοδ.{+}-Ψαρράς Ιώβ-Κανιάς Βασ.- Σουφλιάς Τάσος-Μήλιος Γιώργος—-Κέμμος Κώστας-Σουλούκος Σωτ—-Βαλάσης Στέφανος ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Νούσιας Θεοδ.-Δασκαλόπουλος Τάσ.-Στραβοσνίχης-Σελιώνης Ηλίας(με την μπάλλα)-Μήλιος Βασ.—-Τζιόλας Δημ.-Ανδρεούδης Χρήστ.-Μονάντερος Οδυσσέας( με την μπάλλα)—–

* Ευχαριστούμε για την παραχώρηση της φωτογραφίας τον Γιώργο Μήλιο.

Μας βρίσκετε, στην σελίδα της στήλης στο Facebook.