Τεχνικοτακτική και όχι… θριαμβολογίες!

Όλα καλά με την πρεμιέρα. Τρίποντο, τρίμπαλο, χαρές, πανηγύρια, σαμπάνιες, όνειρα, φιλοδοξίες και μεγάλη “ιδέα” για την ποιότητα της ομάδας μας. Είναι όλα όμως τόσο ανθηρά; Να δούμε λίγο την ειλικρινή εικόνα της νικηφόρας αναμέτρησης με 3 – 0 κόντρα στην Λαμία.

Πολύ καλή η ΑΕΛ. Σχεδόν τέλεια ανάπτυξη τόσο από τον άξονα όσο και από τις πτέρυγες. Όμως…

Όμως στο “τρανζίσιον” ποδόσφαιρο και στην αμυντική της λειτουργία το κέντρο είχε πρόβλημα. Ο Λαμπρόπουλος και ο Ουρτάδο έχουν φοβερή επιθετική λειτουργία, όμως αμυντικά υστερούν. Έτσι όταν είχε στην κατοχή της, την μπάλα η Λαμία, ήταν δύσκολο να την κλέψουμε και να δημιουργήσουμε, πέφτοντας το βάρος της άμυνας στον Αναστασόπουλο και στην τετράδα της άμυνας.

Βέβαια πάντοτε κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Κερδίζεις επιθετικά, χάνεις αμυντικά. Κάτι το οποίο σημαίνει πως με μια καλή ομάδα, σε αμυντική κατάσταση θα έχεις πρόβλημα στον χώρο του κέντρου, με την άμυνα να δέχεται πίεση, όπως και έγινε και από την Λαμία για μικρό χρονικό διάστημα, όταν και απέκτησε κατοχή της μπάλας.

Και επειδή η κουβέντα πήγε στην άμυνα, θα πρέπει ο Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς να “κόψει” αυτό το άναρχο στοιχείο στο παιχνίδι του, που έμαθε στον Εργοτέλη. Τις μακρινές μπαλιές με στόχο τον… Θεό. Πρέπει να αναλογιστεί ότι βρίσκεται στο ποιοτικότερο ρόστερ της κατηγορίας και να… συνηθίσει να μοιράζει την μπάλα ήρεμα και σωστά δεξιά και αριστερά του, όπου υπάρχουν παίκτες με αμέριστη τεχνική.

Το έχει. Απλά τόσα χρόνια σε μια ομάδα (Εργοτέλη) που είχε ως στόχο την καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου και όχι την δημουργία του, είναι απόλυτα λογικό να προσπαθεί να παίξει τόσο άναρχα, καθώς έτσι έχει συνηθίσει.

Καλή ΑΕΛ σε γενικές γραμμές και για πρώτο επίσημο ματς, που με κάποιες διορθώσεις που μπορεί να την κάνουν ακόμη καλύτερη…

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό ανήκει “πνευματικά” στον “coach” που έρχεται να προστεθεί στην ομάδα του ArenaLarissa.gr, δίνοντας μας τις ποδοσφαιρικές του αναλύσεις έπειτα από κάθε “βυσσινί” παιχνίδι για ανθρώπους που ξέρουν πως η… μπάλα είναι στρόγγυλη και γυρίζει!