Την Ιερά Μονή Προυσού επισκέφθηκε ο Λεβαδειακός

Το δεύτερο φιλικό του παιχνίδι επί ευρυτανικού  εδάφους θα δώσει αύριο (12/8) ο Λεβαδειακός. Στις 18:00 θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Οι δύο ομάδες πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας ενόψει της συμμετοχής τους στη Super League 2.

Ακόμη η αποστολή του Λεβαδειακού επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Προυσού.

«Η αποστολή του Λεβαδειακού άφησε για λίγες ώρες το Καρπενήσι, τις ασκήσεις, την ένταση και τα γυμναστήρια και επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας στην Ευρυτανία. Προσκύνημα ψυχής με διάχυτα συναισθήματα, σε ένα από τα Ορόσημα της Ορθοδοξίας.

Το μοναστήρι, στο χωριό Προυσός, πολλοί το ονομάζουν “Σπίτι της Παναγιάς” καθώς -σύμφωνα με την παράδοση- χτίστηκε στο σημείο εκείνο, το οποίο επέλεξε κατά θαυματουργό τρόπο η Υπεραγία Θεοτόκος.

Αυτό το ιστορικό μοναστηριακό συγκρότημα, που χρονολογείται από το 829 μ.Χ., απέχει 35 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και τις …άγριες φωνές του Δημήτρη Σπανού στις προπονήσεις. Εκεί ήταν ήμερος ο καιρός, ήμερη η πλάση, όλα ήμερα σ’ έναν αγιασμένο τόπο. Σε έναν κόσμο απόμερο, όπου παίκτες και προπονητές βίωσαν το πλούσιο εσωτερικό θησαύρισμα από την ατμόσφαιρα του χώρου, εντός και εκτός, και ένιωσαν γαλήνη μυστική. Στο μονοπάτι που οδηγεί στη Μονή, βρίσκονται τα “πατήματα της Παναγιάς”, επτά σχήματα διαφορετικού χρώματος τα οποία θρυλείται πως αποτελούν τα ίχνη που άφησε στον κάθετο βράχο η Παναγία, στον δρόμο της για τον Προυσό.

Η ιερή εικόνα, δημιούργημα του Ευαγγελιστή Λουκά, θεωρείται θαυματουργή και προσελκύει πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε όλους μας αφυπνίστηκε η στοχαστική ιδιοσυγκρασία, που οδηγεί σε θρησκευτική κατάνυξη. Κατανυκτικά και τα εικονίσματα, αλλά και μια σειρά απεικονίσεων που σε ταξιδεύουν στο παρελθόν, εκεί όπου η ιστορία χάνεται στον μύθο.

Ήταν μια από τις λαμπερές ημέρες του Δεκαπενταύγουστου σε ένα όμορφο τοπίο με απλότητα και φυσικότητα. Όλοι ένιωσαν να ειρηνεύουν. Από σήμερα όμως, τα πράγματα πάλι …αγριεύουν».

The post Την Ιερά Μονή Προυσού επισκέφθηκε ο Λεβαδειακός appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...