Τι να πει κανείς, για τα στημένα…

Τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας κυριαρχεί το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών, το βαφτισμένο «Κοριόπολις». Κάθε μέρα βγαίνουν στην δημοσιότητα και μέσω της δικογραφίας, διάλογοι απείρου κάλλους που ειλικρινά τουλάχιστον εμένα μου προκαλούν πολύ γέλιο. Δεν νομίζω να υπήρξε κανένας υγιής σκεπτόμενος φίλαθλος, οπαδός, χούλιγκαν, άνθρωπος που να σοκαρίστηκε με αυτές τις αποκαλύψεις.

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και γενικά ο αθλητισμός δεν διαφέρει, σε τίποτα από την πολιτική και κοινωνική εικόνα που έχει αυτή την στιγμή η χώρας μας, δηλαδή το απόλυτο χάος. Στο ποδόσφαιρο όπως και στην πολιτική τα σκήπτρα έχουν άνθρωποι που στις πολιτισμένες χώρες τις Ευρώπης, θα ήταν εδώ και χρόνια στην φυλακή. Εδώ όμως κυκλοφορούν άνετοι και ωραίοι κάνοντας ότι θέλουν, όποτε θέλουν και χωρίς να λογαριάζουν κανέναν και τίποτα. Διορίζουν διαιτητές, παρατηρητές και γενικά όποιον τους βολεύει για να έχουν κέρδος αυτοί μέσω του στοιχήματος και οι ομάδες τους στο πρωτάθλημα, έχοντας ως βιτρίνα τα διοικητικά συμβούλια της Σούπερ Λίγκ και τις ΕΠΟ, μιας ΕΠΟ που κάθεται σαν χάνος και παρακολουθεί τα γεγονότα. Τα πράγματα όμως που πρέπει να γίνουν είναι τόσο απλά και χωρίς πολλά λόγια και σελίδες δικογραφίας, με παράδειγμα τους γείτονες μας Ιταλούς. Υποβιβασμός ή αφαίρεση βαθμών ανάλογα με το αδίκημα για της ομάδες που εμπλέκονται σε αυτό το σκάνδαλο. Δεν έχει σημασία αν η εκάστοτε ομάδα λέγεται Ολυμπιακός ή Άνω Μαγουλίτσα, ολόκληρη Γιουβέντους έπεσε στην Β’ εθνική και κανείς δεν είπε κουβέντα. Αλλά εδώ μέχρι να βγεί η απόφαση, πιάσε το αβγό και κούρευτω.

Τώρα ως αναφορά τις χτεσινές ομορφιές τι να πει κανείς, τα βίντεο στο ίντερνετ υπάρχουν και όποιος θέλει να δει τι έγινε το βλέπει και φυσικά αναφέρομαι στους λεγόμενους κουκουλοφόρους, μπαχαλάδικες ή όπως αλλιώς τους λένε. Είμαστε η χώρα που δημιούργησε το δημοκρατικό πολίτευμα, όμως μόνο δημοκρατία δεν έχουμε. Η δικιά μου ονομασία για το πολίτευμα μας είναι δημοκρατική δικτατορία των 300 πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Η αστυνομία χτες έκανε το καθήκον της και με το παραπάνω, χρησιμοποίησαν ότι χημικό είχαν σαν καλά παιδιά και χτυπούσαν, αδιακρίτως όποιον τους κάπνιζε…..Ευγε και εις ανώτερα, άντε και την επόμενη φορά να βγάλουν και τα όπλα τα παλικάρια  για να σταματήσουν να τους ενοχλούν αυτοί οι περίεργη 20-30 χιλιάδες  που δεν έχουν άλλο τρόπο διαμαρτυρίας από την φωνή τους. Άλλα όλοι αυτοί οι 300 ξεχνάνε κάτι, ο τροχός γυρίζει για όλους και αυτοί δεν αποτελούν την εξαίρεση.