Τουρνουά Παλαιμάχων για την ποντιακή γενοκτονία

Η μνήμη για την ποντιακή γενοκτονία βρίσκεται πάντα στο DNA του Απόλλωνα και οι παλαιότερες γενιές έχουν ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία για τις ρίζες του συλλόγου.

Πολύ περισσότερο απ’ όλους εκείνοι που έχουν φορέσει την κοκκινόμαυρη φανέλα, που έχουν πονέσει γι αυτή, που την έχουν ματώσει, αλλά και που τους έδωσε χαρές και στιγμές περηφάνιας. Δεν θα μπορούσαν, επομένως, οι Παλαίμαχοι του Απόλλωνα να μην δραστηριοποιηθούν για την φετινή επέτειο των 100 χρόνων.

Την προσεχή Δευτέρα, 20 Μαΐου, την επομένη της ημέρας μνήμης για την ποντιακή γενοκτονία, θα γίνει τουρνουά Παλαιμάχων, στο γήπεδο του Απόλλωνα. Ο Σύλλογος Παλαιμάχων έχει καλέσει να συμμετάσχουν μαζί του οι Παλάμαχοι του ΠΑΣ Φλώρινα, της Καστοριάς και του Κιλκισιακού.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Στην Ξάνθη

Την περασμένη Δευτέρα οι Παλαίμαχου του Απόλλωνα συμμετείχαν σε τουρνουά που οργάνωσε ο σύλλογος «Τραντέλληνες» της Ξάνθης και ο Θόδωρος Κωνσταντινίδης αναφέρει σχετικά στο διαδίκτυο:

“Η ομάδα των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Απόλλωνος Καλαμαριάς ήταν η επίσημη προσκεκλημένη του τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΤΡΑΝΤΕΛΛΗΝΕΣ της πόλεως της Ξάνθης με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων απο τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Η φιλοξενία υπήρξε υποδειγματική τόσο στον αγωνιστικό χώρο οσο και κατά την επακολουθήσασα δεξίωση σε ένα χώρο και περιβάλλον ζεστό.

Στο αγωνιστικό σκέλος του τουρνουά η ομάδα μας αντιμετώπισε σ΄ ένα πρώτο αγώνα την ομάδα του Α.Ο.ΞΑΝΘΗΣ με ισόπαλο αποτέλεσμα 0-0.

Στο δεύτερο αγώνα αντιμετώπισε την ομάδα των Τραντελλήνων και επικράτησε με 1-0.

Τον Απόλλωνα ενίσχυσαν και οι Παπάς με τον Κατρακυλάκη μετακινηθέντες από τη γειτονική Καβάλα. Αισθητή έκανε την παρουσία του και ο Θεόφ. Χατζηιωαννίδης που βοήθησε τα μέγιστα για όσο χρόνο αγωνίσθηκε.”

Πηγή: kalamariasports

The post Τουρνουά Παλαιμάχων για την ποντιακή γενοκτονία appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...