Το μοναδικό αρνητικό ρεκόρ της Μπαρτσελόνα

Ο πρόεδρος των Καταλανών, Σάντρο Ροσέλ αρχικά επιθυμούσε να γκρεμιστεί το Καμπ Νόου και να χτιστεί από την αρχή το νέο γήπεδο.

Τελικά αυτό το πλάνο δεν προχώρησε και αποφασίστηκε να αναμορφωθεί το υπάρχον Καμπ Νόου. Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου θα αυξηθεί στις 105.000 θέσεις. Έτσι θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο στον κόσμο πίσω από το “Αζτέκα” στο Μεξικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, το ματς της Μπάρτσα κόντρα στη Χετάφε παρακολούθησαν μόλις 39.299 θεατές, ενώ τα  μέχρι πρότινος χειρότερα νούμερα για το ισπανικό πρωτάθλημα ήταν αυτά στην αναμέτρηση των “μπλαουγκράνα” με τη Θέλτα, 54.342.

Η εικόνα στο Καμπ Νόου χειροτερεύει όλο και περισσότερο αφού μόνο 25.551 θεατές βρέθηκαν στο δημοφιλές στάδιο για να παρακολουθήσουν την πρώτη “βροχερή” αναμέτρηση (24/1) της Μπαρτσελόνα με την Λεβάντε (4-1).

Δεν μας εντυπωσιάζει το δημοσίευμα της Marca, αν αναλογιστούμε ότι η Ισπανία έχει την δεύτερη υψηλότερη ανεργία στην ευρωζώνη, η οποία ανήλθε στο 26,7% του ενεργού πληθυσμού τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Eurostat.

Πηγή: sport24.gr