Το τρίπτυχο επιτυχίας της μεταμορφωμένης ΑΕΛ

Ο Τσιμπάμπα έφυγε, ο Ζεκίνια είναι εκτός, αλλά στον πλατήνη ΑΕΛ υπάρχει ζωή.

Ακόμη και χωρίς τα δύο θεωρητικά “βαριά” της χαρτιά, η ΑΕΛ στα τελευταία ματς έχει πάρει τα πάνω της και αυτό αποτυπώνεται και στο φωτεινό ταμπλό του πίνακα. Μια νίκη εκτός έδρας με 0 – 3 και μια εντός έδρας με 5 – 0 έχει εκτοξεύσει την ψυχολογία των “βυσσινί” στα ύψη και ποιος τους την κατεβάζει τώρα…

Και οι λόγοι είναι τρεις…

Η έλευση Καβακά άλλαξε άρδην την ψυχολογία. Παράλληλα ο νεαρός τεχνικός δείχνει να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, μηδενός εξαιρουμένου. Πιο τρανταχτό παράδειγμα από τον Πόνσε δεν υπάρχει. Επί Ζιώγα εποχή, ο Αργεντίνος είτε “βολόδερνε” στα αμυντικά χαφ είτε χάζευε από τον πάγκο τα ματς, αλλά πλέον έχει πάρει φανέλα βασικού στο σπίτι, έχοντας σημειώσει 4 τέρματα στα τελευταία 3 ματς, την στιγμή που είχε 3 χρόνια να σκοράρει!

Για φινάλε αφήσαμε τις μεταγραφικές ενισχύσεις του Ιανουαρίου οι οποίες και βοηθήσαν αρκετά στη σημερινή, μεταμορφωμένη, εικόνα της ΑΕΛ. Λίγο ο Γιώργος Καρακώστας που έχει προσδώσει αμυντική αυτοπεποίθεση, λίγο και ο Μανώλης Λιαπάκης, στο πρόσωπο του οποίου ο Κώστας Νεμπεγλέρας  βρήκε έναν άξιο συμπαραστάτη στα χαφ, δεν ήθελε και πολύ ούτως ώστε να ανεβάσει απόδοση ολόκληρο το οικοδόμημα της ΑΕΛ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...