Ανοίγουν τα γήπεδα τένις – Το υγειονομικό πρωτόκολλο

Δια του προέδρου της ΕΦΟΑ, Σπύρου Ζαννιά, ανακοινώθηκε και επίσημα το άνοιγμα του τένις.

Το πιο ασφαλές άθλημα, σύμφωνα με Ιταλική Πανεπιστημιακή έρευνα, επιστρέφει στην καθημερινότητά μας, έστω με αυστηρούς κανόνες που πρέπει να τηρήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι (σωματεία, tennis club, προσωπικό, αθλούμενοι) προκειμένου να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα που θα θέσει σε κίνδυνο τη συνέχιση της τενιστικής δραστηριότητας.

Αυτό είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο για την άσκηση σε tennis club:

 1. Απαγορεύεται η χρήση των εγκαταστάσεων για παιδιά κάτω των 15 ετών.
 2. Μια είσοδο στην εγκατάσταση, ελεγχόμενη από άτομο που θα ορίσει το Σωματείο εφοδιασμένο με τα κατάλληλα υλικά (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κτλ).
 3. Καταγραφή εισερχομένων στην είσοδο με ευθύνη της Γραμματείας του Σωματείου, σε κατάσταση εισερχομένων (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, email, κινητό τηλέφωνο, ώρα εισόδου, συμπτώματα με ΝΑΙ/ΟΧΙ και ώρα εξόδου). Αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για την ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος στην εγκατάσταση.
 4. Προτείνεται και δεν είναι υποχρεωτική, θερμομέτρηση εξ΄ αποστάσεως των εισερχομένων στην εγκατάσταση, για θερμοκρασία άνω των 37 βαθμών, σε τρεις διαδοχικές μετρήσεις και αν υπάρχει αυτό το δεδομένο, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.
 5. Όλες οι επιμέρους εγκαταστάσεις (γυμναστήρια, κυλικεία, εστιατόρια κτλ) παραμένουν κλειστά εκτός από τις τουαλέτες που υπάρχει ισχυρή σύσταση να μην χρησιμοποιούνται. Οι τουαλέτες των εγκαταστάσεων θα απολυμανθούν πριν από το άνοιγμα για λειτουργία.
 6. Η κράτηση των γηπέδων θα γίνεται αποκλειστικά τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό τρόπο.
 7. Οι αθλούμενοι έρχονται 15 λεπτά πριν την κράτησή τους και αποχωρούν αμέσως μετά την άσκησή τους.
 8. Σε κάθε γήπεδο θα υπάρχει αντισηπτικό σε μορφή gel, για χρήση από τους αθλούμενους.
 9. Μέγιστος αριθμός αθλούμενων ανά γήπεδο, δύο.
 10. Η προθέρμανση θα γίνεται με προσωπικό εξοπλισμό. Ένας αθλούμενος σε κάθε πλευρά του γηπέδου, χωρίς να υπάρχει αλλαγή πλευράς όσο διαρκεί η άσκηση.
 11. Χρήση ατομικής ρακέτας και ατομικού αντισηπτικού για κάθε αθλούμενο. Άθληση με προσωπικές μπάλες του κάθε αθλούμενου, με διαφορετική σήμανση από αυτή του αντιπάλου.
 12. Επιστροφή μπαλών μόνο με την ρακέτα ή με τα πόδια.
 13. Οι πάγκοι ή τα καθίσματα ανάπαυσης των αθλουμένων, θα είναι ξεχωριστά για καθέναν από αυτούς και τοποθετημένα σε κάθε πλευρά του γηπέδου.
 14. Απαγορεύεται το άγγιγμα του εξοπλισμού των γηπέδων.
 15. Το Σωματείο θα πρέπει να φροντίσει να υπάρχει αντισηπτικό, σε περίπτωση που κάποιος έχει ξεχάσει να φέρει το δικό του.