Το «Who is Who» του Δημήτρη Γκουγκουλή

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Θανάση Μαμάκου «Η Λάρισα που μας αξίζει» είναι ο Δημήτριος Γκουγκουλής.

Ο Δημήτριος Γκουγκουλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Βιοστατιστική και Ανάλυση Ιατρικών δεδομένων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Μαιευτική και Αναπαραγωγή της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τον Μάιο 2021 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στην Κλινική Παθολογίας Παραγωγικών Ζώων. Εργάστηκε επίσης ως ιδιώτης κτηνίατρος και συνιδιοκτήτης της Κτηνιατρική Κλινικής Λάρισας από το 2007 έως το 2021.

Αποτελεί εκλεγμένο μέλος με την ιδιότητα του οργανωτικού γραμματέα στη διοικούσα επιτροπής του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος) ενώ διετέλεσε και γραμματέας του Κτηνιατρικού Συλλόγου για το Παράρτημα Λάρισας.

Στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται η συμπεριφορά και ευζωία των ζώων με συμμετοχή ως διδάσκοντα στο Διιδρματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία (Τμήμα Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ και Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ) και σύντομη μετεκπαίδευση στη Βασιλική Κτηνιατρική Σχολή του Εδιμβούργου. Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται κεφάλαια σε διδακτικά συγγράμματα και δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Έχει συμμετάσχει με διάφορες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας Μαρία Παπακωνσταντίνου και πατέρας δυο παιδιών