Το «Who is Who» του Σωτήρη Τερζόπουλου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Απόστολου Καλογιάννη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» είναι ο Σωτήρης Τερζόπουλος.

Ο Σωτήριος Τερζόπουλος γεννήθηκε το 1980 στη Λάρισα.

Είναι γιος του διακεκριμένου Λαρισαίου μαθηματικού Μανώλη Τερζόπουλου, επί σειρά ετών προέδρου της ΕΜΕ στην πόλη και διευθυντή σχολικών μονάδων και της αείμνηστης Λαρισαίας Ειρήνης Βαρνάβα που πέρα από το διοικητικό της έργο στην ΕΒΖ επί 37 έτη, άφησε ισχυρό αποτύπωμα ως μέλος των Δ.Σ. της Unesco, του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, της Π.Ο.Ο.Ν. και του συλλόγου Μικρασιατών Λάρισας.

Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις «Ευέλικτες Μεθόδους Διοίκησης». Μιλάει επίσης άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Από το 2016 αποτελεί στέλεχος των Διοικήσεων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, καθώς εκλέγεται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα στην τοπική Διοικούσα Επιτροπή.

Σήμερα κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της ΕΜΕ στη Λάρισα και συμμετέχει ως μέλος στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή των πανελλήνιων συνεδρίων.

Μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΛ και της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ ΤΥΤΩ, μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης, εθνικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας.

Είναι συνδιοκτήτης Φροντηστηριακού Ομίλου με διδακτήρια στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στη Νεάπολη και στη Νέα Πολιτεία.

Τον Απρίλιο του 2023 εξελέγη πρόεδρος του Ινστιτούτο Καταναλωτών Θεσσαλίας.

Έχει αναπτύξει έντονη εθελοντική δράση για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και για συμπολίτες σε έκτακτες ανάγκες.

Είναι παντρεμένος με την επίσης μαθηματικό Νάντια Θέου, καθηγήτρια σε ιδιωτικό σχολείο της πόλης και πατέρας δύο αγοριών του Μανώλη και του Κωνσταντή. Αδελφή του η Έλσα Τερζοπούλου καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.