Τρομοκρατία στο λεωφορείο του Τυρνάβου (Pics)

Τρομοκρατία στο λεωφορείο του Τυρνάβου (Pics)

Πρωτοσέλιδο αλλά για διαφορετικό λόγο από αυτόν που αναμενόταν έγινε ο Εθνικός Γαζώρου! Την ώρα που η ομάδα ήταν έτοιμη, καλώς εχόντων των πραγμάτων να πανηγυρίσει την άνοδο της στη Football League, στο παιχνίδι με τον Τύρναβο, ακόμα ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα στον αθλητικό χώρο ήρθε να αμαυρώσει την ημέρα και να προκαλέσει ΣΟΚ στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο.

Μιάμιση ώρα περίπου πριν ξεκινήσει ο αγώνας ανάμεσα στους “κυανόλευκους” και τον Τύρναβο και όπως καταγγέλουν οι άνθρωποί του Τυρνάβου, η αποστολή  έφτασε έξω από το Δημοτικό γήπεδο και εκεί επί της οδού Ραιδεστού, δέχθηκε επίθεση από 30 αγνώστους, που ουδεμία σχέση έχουν με τον Γάζωρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις ποδοσφαιριστές και τρεις άνθρωποι από το τεχνικό τιμ. Έτσι η αποστολή μεταφέρθηκε απευθείας στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών όπου και παρέμεινε μέχρι και τις 20:30, καθώς έπρεπε άπαντες να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Από την πλευρά του Εθνικού Γαζώρου άπαντες ήταν άλαλοι με τα γεγονότα αυτά, καθώς ήταν έτοιμοι για φιέστα και κατάλαβαν ότι το καλό όνομα που έχτισε η ομάδα σε όλη τη σαιζόν, προσπαθεί να αμαυρωθεί από κάποιους.

Mάλιστα δε δίστασαν να κάνουν λόγο και για…προβοκάτσια, καθώς αρκετές ήταν οι ομάδες που θα έβγαιναν ευνοημένες από μια πιθανή τιμωρία του Γαζώρου. Έτσι και αλλιώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος να πέσει από την κορυφή, ωστόσο παράλληλα δήλωναν βεβαιότητα πως δεν υπάρχει κανένα θέμα τιμωρίας τους.

Ματαιώθηκε το παιχνίδι

Στις 17:00 ο διαιτητής κ. Ανδρονικίδης από τον σύνδεσμο Πειραιά μαζί με τους δύο βοηθούς του και την ομάδα του Εθνικού Γαζώρου βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και από την στιγμή που δεν εμφανίστηκε η αποστολή του Τυρνάβου, σφύριξε τη λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια επί δύο ώρες συμπλήρωνε το φύλλο αγώνα συμπληρώνοντας τα όσα είπε η Αστυνομία, ο Τύρναβος αλλά και ο Εθνικός Γαζώρου και πλέον για την τύχη της αναμέτρησης θα αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή.

Τον λόγο έχει τώρα η αθλητική δικαιοσύνη που λαμβάνοντας υπόψη τις εκθέσεις της αστυνομίας, του παρατηρητή αγώνα και το φύλλο αγώνα του διαιτητή, θα λάβει την απόφαση, είτε ναγίνει κανονικά το παιχνίδι σε νέα ημερομηνία, είτε να τιμωρήσει τον Εθνικό Γαζώρου ως υπαίτιο των επεισοδίων. Τα πάντα, λοιπόν, εξαρτώνται από την εκτίμηση των μελών της πειθαρχικής επιτροπής.

Εάν αποδειχθεί ότι η ευθύνη για τα επεισόδια βαραίνει τον Εθνικό, τότε η ομάδα θα μηδενιστεί και θα χάσει το εν λόγω παιχνίδι με 3 – 0, θα τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού της έδρας και χρηματικό πρόστιμο, ενώ θα είναι στην ευχέρεια των μελών της επιτροπής εάν θα επιβληθεί στον σύλλογο αφαίρεση βαθμών για το τρέχον, ακόμη και για το επόμενο πρωτάθλημα.

Aσυνόδευτη η αποστολή του Τυρνάβου!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο παρατηρητής του αγώνα κ. Παπουτσόγλου και θα αναφέρει στην έκθεσή του: “Η αποστολή του Τυρνάβου έφτασε στις 15:15 στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών ασυνόδευτη από την αστυνομία (με τις ευθύνες να επιρρίπτονται από τον Τύρναβο στην αστυνομία και από την αστυνομία στον Τύρναβο). Εκεί σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι άνθρωποι τοιυ Τυρνάβου δέχθηκαν επίθεση από 15 – 20 άτομα με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις τραυματίες ποδοσφαιριστές και τρεις παράγοντες της ομάδας. Οι άνθρωποι της ομάδας της Λάρισας, ενημέρωσαν τον διαιτητή ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστούν στον αγωνιστικό χώρο και λόγο των τραυματιών αλλά και για ψυχολογικούς λόγους”. Την απόφαση πλέον θα πάρει η αρμόδια επιτροπή του πρωταθλήματος Football League και Football League 2.

Από την Αστυνομία υποστηρίζουν πως ο αρχηγός της αποστολής του Τυρνάβου, δεν ενημέρωσε ως όφειλε την Αστυνομική διεύθυνση των Σερρών όταν μπήκε στα όρια του Νομού προκειμένου να τους συνοδεύσει περιπόλικο. Από την άλλη, ο Τύρναβος υποστηρίζει πως έχει στα χέρια του τα σήματα που στάλθηκαν από το αστυνομικό τμήμα του Τυρνάβου για τον ερχομό της αποστολής.

Η επίσημη θέση του Εθνικού Γαζώρου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΠ Εθνικός Γαζώρου πήρε επίσημη θέση για τα όσα συνέβηκαν και αναφέρει τα εξής:

“Ουδεμία σχέση έχει ο Εθνικός Γαζώρου Σερρών με τα καταγγελόμενα τα οποία και καταδικάζει από οποιονδήποτε και αν έγιναν. Επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του στα αρμόδια δικαστήρια. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το όνομα και την ιστορία του Εθνικού. Η Διοίκηση θα προστατέψει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της ομάδας μας”.

Προσαγωγές από την Αστυνομία, ανακρίσεις και μαρτυρίες

Η… μπάλα στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αστυνομική διεύθυνση Σερρών. Εκεί σύμφωνα με τις πληροφορίες προσήχθησαν 10 άτομα, εκ των οποίων συνεχίζουν να κρατούνται δύο αθίγγανοι, ηλικίας 16 – 17 ετών. Εκεί βρέθηκαν και οι άνθρωποι της αποστολής του Τυρνάβου, τραυματίες και μη, προκειμένου να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους προκειμένου να σχηματιστεί η δικογραφία που θα σταλεί και στα αρμόδια όργανα που θα αποφασίσουν για την τύχη του ματς.

Πηγή: serresport.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...