Τσιάγκος: “Νίκη ψυχολογίας”

Η Δόξα Αργυροπουλίου εντυπωσίασε στην πρεμιέρα της Α΄1 ΕΠΣ Λάρισας, επικρατώντας του Καλοχωρίου με 1 – 2 και μάλιστα με ανατροπή με τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Τσιάγκο να παρουσιάζεται μια ημέρα μετά την σημαντική νίκη, απόλυτα ευχαριστημένος.

Γράφει ο Δημήτρης Πετρωτός

Στα ψυχολογικά οφέλη μιας τέτοιας νίκης και με ανατροπή στάθηκε ο Κώστα Τσιάκγος σε δηλώσεις του στο ArenaLarissa.gr, που μεταξύ άλλων μίλησε τόσο για το νεαρό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών του αλλά και για τα λάθη της διαιτησίας που ευτυχώς δεν διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Πρεμιέρα με νίκη και με ανατροπή μάλιστα…

“Για εμάς αυτήν η νίκη ήταν ψυχολογικά ότι έπρεπε. Η ψυχολογία μας είναι καλύτερη μετά από αυτήν την νίκη και ατενίζουμε την συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Μια νίκη η οποία όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα μπροστά στον μαραθώνιο που έχουμε να διανύσουμε έως το τέλος της σεζόν. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την καλη τους απόδοση”.

Εάν και βρεθήκατε πίσω στο σκορ αρκετά νωρίς, υπήρχε πίστη για την ανατροπή;

“Μετά από ένα γρήγορο γκολ στο 7ο λεπτό και πίεση του Καλοχωρίου έως και το 30′ οι παίκτες του Καλοχωρίου έδειξα σημάδια κόπωσης πάνω στα οποία και εμείς χτίσαμε την νίκη μας. Πατήσαμε την μπάλα κάτω και με ποδόσφαιρο από τις πτέρυγες δημιουργήσαμε ρήγματα στους αντιπάλους μας, που με υπομονή ήρθε η ανατροπή”. 

Για το νεαρό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών της ομάδας του…

“Είμαι ο μοναδικός που πίστεψα το καλοκαίρι στο ταλέντο αυτών των παιδιών και σήμερα νιώθω δικαιωμένος. Πρέπει όμως όλοι τους να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο που έχουμε θέσει από την προετοιμασία μας”.

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος…

“Σίγουρα αυτήν δεν θα είναι εύκολη. Πόσο μάλλον θα είναι δύσκολη καθώς το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και κρύβει πολλές παγίδες. Εμείς θα είμαστε πάντα έτοιμοι για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Όπως τονίσαμε και την αρχή της προετοιμασίας μας, το Αργυροπούλι πρεπει να πάρει πρωτάθλημα”.

Τι ήταν εκείνο που του προκάλεσε εντύπωση στην πρεμιέρα…

“Οι πρεμιέρες πάντοτε κρύβουν παγίδες. Εμείς ευτυχώς τις αποφύγαμε και πήραμε μια σημαντική νίκη μέσα σε μια υπολογίσιμη έδρα”.

Για την διαιτησία και για τον λόγο που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο πρώτο τέρμα…

“Το τέρμα του Καλοχωρίου ήταν οφσάιντ. Και οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν σε αντικανονική θέση και το γκολ της Αναγέννησης μέτρησε κανονικά. Ευτυχώς που αυτό το λάθος δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε προβλήματα ξανά”.