Τσιμίκας: “Ο Πογέτ μάς έχει κάνει πιο ομάδα, είναι έξτρα κίνητρο για μας”

Οι διεθνείς Κώστας Τσιμίκας, Τάσος Δουβίκας, Κώστας Μαυροπάνος και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μίλησαν στο κανάλι του ΟΠΑΠ για τα παιχνίδια της Ελλάδας με Κύπρο και Β. Ιρλανδία, για τον στόχο της πρόκρισης στο Euro 2024, αλλά και το τι άλλαξε στην Εθνική ο Γκουστάβο Πογέτ.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κύπρο το Σάββατο (24/9) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Nations League, με τους Κώστα Τσιμίκα, Τάσο Δουβίκα, Κώστα Μαυροπάνο και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να μιλούν στο κανάλι του ΟΠΑΠ ενόψει του ματς.

Οι διεθνείς αναφέρθηκαν στα παιχνίδια με Κύπρο και Β. Ιρλανδία, για τον στόχο της πρόκρισης στο Euro 2024, αλλά και το τι άλλαξε στην Εθνική ο Γκουστάβο Πογέτ, τονίζοντας πως ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός τεχνικός τούς έκανε πιο ομάδα.

Για το ιδανικό ξεκίνημα με τις 4 νίκες:

Κώστας Τσιμίκας: “Η ομάδα έδειξε στα προηγούμενα παιχνίδια ότι είναι έτοιμη. Ότι κάνουμε ένα καινούριο ξεκίνημα. Είναι πολύ σημαντικό για μας να συνεχίσουμε να κερδίζουμε παιχνίδια”.

Τάσος Δουβίκας: “Σίγουρα βοηθάει τη ψυχολογία μας, είναι πολύ σημαντικό για μας ύστερα από μία περίοδο στην οποία είχαμε κάποιες αυξομειώσεις στην απόδοσή μας”.

Για τα παιχνίδια με Κύπρο και Β. Ιρλανδία:

Κώστας Μαυροπάνος: “Δεν σημαίνει κάτι ότι προκριθήκαμε, ότι πρέπει να επαναπαυθούμε, οπότε πάμε καθαρά για τις νίκες”.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: “Πάμε να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια, να δείξουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο σαν ομάδα και ατομικά, αλλά πάνω απ’ όλα να μείνουμε αυτό το ενωμένο γκρουπ που είμαστε, να δίνουμε τα πάντα ο ένας για τον άλλον”.

Για το τι έχει αλλάξει στην Εθνική ο Γκουστάβο Πογέτ:

Κώστας Τσιμίκας: “Μας έχει κάνει πιο πολύ ομάδα, έτσι όπως είναι σαν άνθρωπος είναι σαν έξτρα κίνητρο για εμάς τους ποδοσφαιριστές, με το πάθος του που εξηγεί τα πάντα”.

Κώστας Μαυροπάνος: “Αυτό που ήθελε να μας περάσει από την πρώτη στιγμή είναι το κίνητρο του νικητή, γιατί ακόμα και με θεωρητικά μικρότερες ομάδες θα πρέπει πάντα να μπαίνουμε στο γήπεδο και να διεκδικήσουμε τη νίκη”.

Για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024:

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: “Ναι σίγουρα είναι ένας μεγάλος στόχος, αλλά πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε όλοι είναι τα επόμενα δύο παιχνίδια και μετέπειτα να έχουμε μία καλή κλήρωση και γιατί όχι να πάμε και να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο”.

Τάσος Δουβίκας: “Πιστεύω ότι σίγουρα θα είναι κάτι πολύ δύσκολο, γιατί υπάρχουν πολύ καλές και δυνατές ομάδες στην Ευρώπη, αλλά ναι, θεωρώ πως με το σύνολο που έχουμε φτιάξει και την οικογένεια που είμαστε ότι έχουμε πολλές ελπίδες”.

Πηγή: Sport24.gr