Τόμιτς: «Δύσκολο να διοργανωθεί η Euroleague, σε σχέση με την ACB»

Ο Άντε Τόμιτς μίλησε για την πιθανότητα να συνεχιστεί η Euroleague, την προετοιμασία της Μπαρτσελόνα και το μπάσκετ μετά την πανδημία.

Ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» έδωσε συνέντευξη στο επίσημο site της ομάδας και είπε αρχικά για την επανέναρξη στην Euroleague: «Θεωρώ ότι στην EuroLeague τα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα. Στην διοργάνωση υπάρχουν ομάδες από πολλές χώρες και θεωρώ ότι είναι δύσκολο να οργανωθεί.

Από την άλλη, η ACB έχει το πλεονέκτημα ότι όλες οι ομάδες είναι από την ίδια χώρα. Είναι πιο εύκολο να οργανωθεί. Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Θέλουμε να παίξουμε».

Για τις προπονήσεις που άρχισε η Μπαρτσελόνα, ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή, όταν πήραμε το πρωτόκολλο σκεφτόμασταν ότι είναι αδύνατο να γίνουν προπονήσεις. Τις πρώτες ημέρες έμοιαζε τρελό, αλλά έπειτα από 10 ημέρες βλέπουμε ότι όλα γίνονται. Σιγά σιγά θα προπονούμαστε σε γκρουπ, ίσως μέσα στις επόμενες μέρες. Θα βρούμε ρυθμό και θα ξαναβρούμε χημεία».

Όσο για το πως φαντάζεται το μπάσκετ μετά την πανδημία, δήλωσε: «Σίγουρα θα έχουμε αλλαγές. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θα έχουμε άλλο τρόπο διεξαγωγής σε EuroLeague και άλλον στο ισπανικό πρωτάθλημα. Δεν θα έχουμε θεατές. Είναι δύσκολο να ξέρουμε τι θα γίνει».

Πηγή: gazzeta.gr