Φουλ τακτική από Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέμεινε στα μαθήματα τακτικής στην απογευματινή προπόνηση της ΑΕΚ την Τρίτη, δουλεύοντας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Από τις πρώτες μέρες στο Κίελτσε ο Ισπανός τεχνικός έχει επιμείνει στον τομέα της τακτικής, γεγονός που μπορεί να θεωρείται αυτονόητο αλλά για την Ενωση, δυστυχώς, δεν ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Οπως και να έχει, ο Χιμένεθ συνέχισε κανονικά την δουλειά του και στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης, ζητώντας συνεχώς από τους παίκτες του να έχουν ισορροπία στην κίνηση και τις αποστάσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης, τονίζοντας ότι η άμυνα θα πρέπει να είναι πάντα συμπαγής. Παράλληλα, εξηγούσε στους παίκτες του, δείχνοντας το στην πράξη, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει η ομάδα να αποφεύγει το πρέσινγκ του αντιπάλου και να βγαίνει σωστά στην κόντρα.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τον τομέα της επίθεσης, ο Χιμένεθ επέμεινε στο πρέσινγκ που θα πρέπει να γίνεται, έχοντας αρχικά στην άσκηση τους Γιόχανσον-Γαλανόπουλο-Χριστοδουλόπουλο-Τρίστασον-Κλωναρίδη πίσω από τον Γιακουμάκη. Στη συνέχεια, πάντως, βγήκε ο Τρίστασον και μπήκε ο Μάνταλος αριστερό εξτρέμ, με τον Χιμένεθ να έχει τετ α τετ στο τέλος της προπόνησης με τον Ισλανδό εξτρέμ, εξηγώντας του κάποια πράγματα πάνω στην άσκηση που έκαναν νωρίτερα οι Κιτρινόμαυροι.

Πηγή: gazzetta.gr