Χάποελ Ιερουσαλήμ: «Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν χειρίστηκε καλά το θέμα»

Σε κόντρα οι δύο σπουδαίες ομάδες του Ισραήλ λόγω της απόφασης της Μακάμπι να προτιμήσει την Euroleague.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ νωρίτερα ενημέρωσε την ισραηλινή Λίγκα πως θα προτιμήσει να παίξει στην Euroleague και όχι στο εγχώριο πρωτάθλημα αν συνεχιστεί η σεζόν αφού θα γίνουν ταυτόχρονα.

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ αντέδρασε μέσω της διοίκησής της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γκάι Χάρελ είπε πως, «Η πρώτη φορά που μία ομάδα αποκάλυψε πως έχει πρόβλημα με μία άλλη λίγκα είναι σήμερα  (10/5), 48 ώρες αφού είχε ήδη αποφασιστεί πως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Υπήρξε μία μακρά συνάντηση την Παρασκευή και όλοι εξέφρασαν τις θέσεις τους και τις ενδεχόμενες δυσκολίες. Όλοι είχαν τον χρόνο να μιλήσουν και παραπάνω από μία φορές. Δεν αναφέρθηκε ποτέ το ενδεχόμενο ότι μπορεί να υπάρξει καλεντάρι παράλληλα με αυτό μιας άλλης λίγκας.

Αν ξέραμε ότι το BCL θα συνεχιζόταν τον Ιούλιο, πιθανότητα θα το αναφέραμε, προσπαθώντας να βρούμε παράλληλα εναλλακτικές λύσεις. Αν δεν υπήρχαν, τότε δεν θα ψηφίζαμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αν ξέραμε ότι έχουμε και άλλες υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Αλλά πάνω από όλα σας διαβεβαιώ πως θα μιλούσαμε την στιγμή που πρέπει και θα παίρναμε αποφάσεις όταν έπρεπε.

Πιθανότατα, δεν θα είχαμε την απαίτησα να περιμένει όλη η λίγκα να παρθεί μία απόφαση από την διοργάνωση που συμμετέχουμε, αυτό θα επηρέαζε όλες τις ομάδες του Ισραήλ. Και είναι ωραίο που η ίδια ομάδα που απειλεί να μην κατέβει στους αγώνες για χάρη μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ζητάει την στήριξη της πολιτείας. Τί ειρωνεία…».

Πηγή: gazzeta.gr