Χαμός με το νέο Civic Type R στην Ιαπωνία: Η Honda σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες

Η τεράστια ζήτηση για το νέο Civic Type R και οι καθυστερήσεις στην παραγωγή καινούριων αυτοκινήτων ανάγκασε τη Honda να διακόψει την παραγγελιοληψία ζητώντας συγγνώμη από τους λάτρεις του μοντέλου.

Το νέο Honda Civic Type R, για πολλούς το καλύτερο προσθιοκίνητο hot hatch στον κόσμο, σπάει ταμεία. Ειδικά στην Ιαπωνική αγορά, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που η Honda σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες, κάνοντας την παρακάτω επίσημη ανακοίνωση:

Απολογούμαστε για την προσωρινή αναστολή των παραγγελιών για πελάτες που επιθυμούν το Civic Type R. Σας ευχαριστούμε που σκέφτεστε να αγοράσετε το μοντέλο μας. Από το λανσάρισμά του, το Civic Type R έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους πελάτες και έχουμε λάβει μεγάλο αριθμό παραγγελιών. Από την άλλη πλευρά, λόγω των επιπτώσεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού, των χρόνιων ελλείψεων σε ημιαγωγούς, της ασταθούς προμήθειας εξαρτημάτων και των καθυστερήσεων στα logistics, είναι δύσκολο να προγραμματίσουμε την μελλοντική παραγωγή.

Προκειμένου να διασφαλίσουμε την παράδοση του Civic Type R σε όλους τους πελάτες που το έχουν ήδη παραγγείλει, έχουμε σταματήσει προσωρινά να δεχόμαστε παραγγελίες. Σχετικά με την επανέναρξη των παραγγελιών, θα σας ενημερώσουμε ξανά βάσει της μελλοντικής κατάστασης στη διαδικασία παραγωγής. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τους πελάτες μας που σκόπευαν να το αποκτήσουν. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση”.

Το νέο Honda Civic Type R κινείται από έναν 2λιτρο Turbo VTEC κινητήρα απόδοσης 329 ίππων, έχει κίνηση στους εμπρός τροχούς και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,4’’ και μέχρι την τελική ταχύτητα των 275 km/h.

Χαμός με το νέο Civic Type R στην Ιαπωνία: Η Honda σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες
Honda Civic Type R 2023
HONDA

Πηγή: Sport24.gr