Χατζηνικήτας: Ας αποφασίσουν ΕΠΟ και κυβέρνηση

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών μίλησε ο πρόεδρος του Ιάλυσου, Μιχάλης Χατζηνικήτας.

Οπως τόνισε, η ΕΠΟ και η κυβέρνηση είναι αυτοί που θα πρέπει ν’ αποφασίσουν για το πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση στα πρωταθλήματα για την επόμενη χρονιά. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι θετικό για την Φούτμπολ Λιγκ ότι δεν έχει το δικό της φορέα και πως η συμβίωση με την Σούπερ Λιγκ 2 δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ομάδων της τρίτης κατηγορίας.

Να σημειωθεί ότι αν προχωρήσει η αναδιάρθρωση που προτείνει η Σούπερ Λιγκ 2, ο Ιάλυσος θα είναι μεταξύ των 14 ομάδων που θ’ αγωνιστούν στη Φούτμπολ Λιγκ τη νέα περίοδο.

Οι δηλώσεις του κ. Χατζηνικήτα έγιναν στην ΕΡΑ Σερρών.

Αναλυτικά, αυτές έχουν ως εξής:

Για το ΔΣ της Ενωσης Super League 2-Football League: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα όταν υπάρχει μια λίγκα με δυο κατηγορίες και είναι δύσκολο να βγει αποτέλεσμα. Θέλω να πω ότι είναι λυπηρό ότι μια κατηγορία σαν τη Football League, με 14 ομάδες, να εκπροσωπούνται 3 ομάδες στο ΔΣ της Ενωσης. Την απόφαση την παίρνουν οι 12 της Super League 2».

Για το καταστατικό της Ενωσης: «Οταν οι ομάδες ανεβήκαμε πέρυσι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν ασχοληθήκαμε με το καταστατικό. Εγινε και η εγκληματική αναδιάρθρωση κι εμείς φταίμε που δεν είδαμε τι γίνεται στο καταστατικό. Δεν φταίνε οι ομάδες της Super League 2, κοιτούν τα συμφέροντά τους. Ολοι κοιτούν το δικό τους καλό και όχι το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τις προτάσεις της Football League που ακούστηκαν στο ΔΣ: «Βασική πρόταση της Football League ήταν να ενσωματωθούν οι δύο κατηγορίες σε μια, με δύο ομίλους, βορρά και νότο. Οι 12 από τις 14 ομάδες είχαν υπογράψει, εκτός από τα Τρίκαλα και τον Ιωνικό. Ξέραμε ότι η πρόταση αυτή θα απορριφθεί, γι’ αυτό είχαμε και plan b. Σαν πρώτη φάση να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, αλλά να ανέβουν 8 ομάδες στη Super League 2».

Για το πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση: «Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν η ΕΠΟ και η κυβέρνηση. Ας κρίνουν αυτοί ποιο είναι το καλό του ποδοσφαίρου. Πρέπει να καταθέσει τη δική της πρόταση και η Super League. Εμείς ζητήσαμε τροποποίηση της προκήρυξης. Η κυβέρνηση στηρίζει το πλάνο με δύο ομίλους, με αρκετούς βουλευτές να το υποστηρίζουν. Αλλά δεν αποφασίζουν αυτοί. Αν δεν υπάρξει τηλεοπτική πρόταση τριετίας, δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν θέλουν ας κρατήσουν μόνο τη Super League. Πρέπει να βγει η κυβέρνηση και να κάνει μια οικονομική πρόταση για το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται ν’ αποφασιστεί τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου. Με την πανδημία και την οικονομική κρίση, τα πράγματα δεν είναι καλά για το ποδόσφαιρο. Οσα ραντεβού και να γίνουν ανάμεσα στη λίγκα, την κυβέρνηση και την ΕΡΤ δεν θα βγει τίποτα. Η κυβέρνηση έχει τον τελευταίο λόγο. Πρέπει να βγει ο Λευτέρης Αυγενάκης και να πει τόσα δίνουμε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η Super League 2 θέλει να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από τα τηλεοπτικά, γι’ αυτό δεν θέλει να γίνουν 32 οι ομάδες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Χωρίς να υπάρχει πίτα, μοιράζουμε την πίτα και τσακωνόμαστε μεταξύ μας».

Για το πότε θα ληφθεί η απόφαση για αναδιάρθρωση: «Η ΕΠΟ πρέπει να δει την πρόταση για το πότε θα ξεκινήσει και πότε θα τελειώσει η Super League 2. Δεν είναι τόσο εύκολο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Πρέπει να γίνει παράταση των συμβολαίων, των ασφαλειών των παικτών, να πληρωθούν έξτρα οι παίκτες… Η ΕΠΟ πρέπει να το δει αυτό. Εκτιμώ πως πριν τις 10/7 δύσκολα θα ληφθεί απόφαση. Αν ξεκινήσει 29/6 η Super League 2, μετά από μια εβδομάδα θα παιχτεί η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Πριν από τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, θα πρέπει να ληφθεί κάποια απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η δράση, αλλά και το πώς θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν».

Για τη δική του πρόταση για τη Football League: «Αν δεν γίνει η συγχώνευση των κατηγοριών, θα προτείνω να γίνει ξεχωριστή λίγκα η Football League. Τα χρέη της Ενωσης δεν είναι δικά μας, ενώ τώρα δεν έχουμε λόγο. Παίρνουμε τα λιγότερα λεφτά και αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Με τη δική μας λίγκα, το δικό μας προϊόν θα το διαπραγματευόμαστε εμείς. Θα έχουν λόγο και δικαίωμα ψήφου όλοι όσοι βάζουν λεφτά».

The post Χατζηνικήτας: Ας αποφασίσουν ΕΠΟ και κυβέρνηση appeared first on Mikriliga.com.

Πηγή: mikriliga.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...