Χιμένεθ: «Περήφανοι για το έργο μας στην ΑΕΚ»

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για το αν υπάρχει βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για την Σεβίλλη.

«Αυτή η νίκη μετά από τόσο πολύ χρόνια είναι πολύ ωραία. Οι άνθρωποι εδώ χρειάζονταν πολύ έναν τίτλο. Η ομάδα έχει περάσει από δύσκολες στιγμές και παραμένει η ομάδα που ήταν σε όλη τη λαμπρότητά της. Αυτό το πρωτάθλημα ήταν πολύ μεγάλο. Εχουμε δείξει ποιος είναι ο καλύτερος στο γήπεδο», δήλωσε αρχικά ο Μανόλο Χιμένεθ στο abc.esγια αναφερθεί στη συνέχεια στα γεγονότα της Τούμπας: 

«Ήταν ατυχές περιστατικό. Όταν είδαμε τις εικόνες αργότερα συνειδητοποιήσαμε τη σοβαρότητα του θέματος», είπε ο προπονητής και συνέχισε: «Τα τελευταία χρόνια κερδίσαμε συνεχώς τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο που επιτελούμε».

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα είναι μία χώρα που «γεννά» βία, ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε πως υπάρχει προκατάληψη και πως η Ελλάδα δεν είναι μια βίαιη χώρα: «Η βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί προκατάληψη. Υπάρχουν πολλές χώρες με μεγαλύτερη βία στο ποδόσφαιρο. Οι Έλληνες είναι παθιασμένοι. Δυστυχώς δύο γεγονότα έλαβαν χώρα φέτος. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία περικλείεται με αυτές τις φήμες, επειδή η Ελλάδα περνάει κάποιες δύσκολες στιγμές. Δεν είναι μία βίαιη χώρα». 

Στην συνέχεια ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για άλλη μια φορά με τα καλύτερα λόγια για την χώρα μας: «Εχει πολύ ήλιο, τα νησιά είναι παράδεισος. Οι Έλληνες έρχονται από μία σκληρή κρίση και φαίνεται να σηκώνονται».

Τέλος, στην κλασική ερώτηση για την αγαπημένη του Σεβίλλη ανέφερε:  «Προτεραιότητά μου είναι να κερδίσει η ομάδα το Κύπελλο, πρέπει να απολαύσουμε αυτό που κάνουμε. Αλλά ο καθένας ξέρει πως η Σεβίλλη είναι σαν το σπίτι μου και αν υπάρξει επαφή οποιαδήποτε στιγμή θα την ακούσω».

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...