Χουέρτας: «Μου λείπει η αδρεναλίνη του μπάσκετ»

Ο Βραζιλιάνος γκαρντ ανυπομονεί για την επανέναρξη της σεζόν.

Η ACB θα συνεχιστεί τα μέσα Ιουνίου και ήδη οι ομάδες έχουν ξεκινήσει προπονήσεις.

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μίλησε για την συηκεκριμένη απόφαση της ισπανικ΄ςη Λίγκας και έδειξε την ανυπομονησία του.

Πώς θα είναι το πρώτο το καλάθι;

«Ελπίζω μόνο να μην αργήσω πολύ να ευστοχήσω! Αν αστοχήσω στα πρώτα σουτ η αυτοπεποίθησή μου θα πέσει. Οπότε ελπίζω να ευστοχήσω στα πρώτα ένα δύο λεπτά του αγώνα. Αλλά δεν ξέρω… Ειλικρινά είναι δύσκολο να προβλέψεις κάτι τέτοιο. Το μπάσκετ σου δίνει πολλές ευκαιρίες σε κάθε επίθεση. Θα ήταν ωραίο να σκοράρω με ένα floater για παράδειγμα».

Τι σου λείπει περισσότερο από το παιχνίδι;

«Αυτός ο ενθουσιασμός που σου δίνει το μπάσκετ σε καθημερινή βάση, όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις. Απλά να βρίσκεσαι εκεί έξω, να έχεις την ευκαιρία να παίξεις και να γίνεις καλύτερος. Όλη η αδρεναλίνη που σου δίνει το pregame, αλλά και το ίδιο το παιχνίδι. Ή οι αγώνες που πηγαίνεις πόντο – πόντο και είναι μια κατάσταση που σου προσφέρει το μπάσκετ, όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Αυτά είναι που μου λείπουν περισσότερο μένοντας τόσο καιρό μακριά από το παιχνίδι».

Ποιο είναι το μήνυμά σου σε αυτούς που τους έχει λείψει το μπάσκετ και να τον βλέπουν να παίζει;

«Ξέρω πως σας έχει λείψει να μας βλέπετε να παίζουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μείνετε σπίτι, ο καθένας να παίξει το δικό τους ρόλο, να προσέχετε, έτσι ώστε σταδιακά να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Έτσι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε και να ολοκληρώσουμε τη σεζόν, κάτι που όλοι θέλουμε. Έτσι, μείνετε σπίτι και όταν αρχίσουν οι αγώνες θα μπορέσετε να μας δείτε από την τηλεόραση».

Πηγή: gazzeta.gr