Χρήστος Ανδρεούδης: O πυροσβέστης που “άναβε φωτιές”

O Χρήστος Ανδρεούδης γεννήθηκε στην Λάρισα, στις 27 Ιουνίου 1959.Τα πρώτα βηματά του, τα έκανε στα πρώτα τσικό της ΑΕΛ, στη συνέχεια αγωνίστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα με την φανέλα της Πελασγιώτιδας, και το καλοκαίρι του 1976 έγινε επαγγελματίας.Επόμενοι σταθμοί στην καριέρα του, ήταν ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ο Διαγόρας Ρόδου, η Νίκη Βόλου και ο Εθνικός Αστέρας.

Με την βυσσινί φανέλα κατέγραψε 334 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 30 γκόλ, σε 11 αγωνιστικές περιόδους, οι 9 εκ των οποίων στην μεγάλη κατηγορία.Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1976, στον εντός έδρας αγώνα με τον Αλμωπό Αριδαίας.

Στην καριέρα του, πανηγύρισε ένα τίτλο, αυτόν του κυπελλούχου Ελλάδος με την ΑΕΛ το 1985, ενώ ανήκει και αυτός στους ποδοσφαιριστές εκείνους που μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει ως αδικημένους, από την άποψη ότι δεν πανηγύρισαν επιπλέον τίτλους, αν και όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ήταν αυτοί που βαλανε τα θεμέλια για ότι ευχάριστο κςι μεγάλο ακολούθησε.

Με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών δεν αγωνίστηκε ποτέ, όμως κατέγραψε συμμετοχές με αυτήν των Ελπίδων.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως η καριέρα του Ανδρεούδη, είχε στιγματιστεί από αρκετούς τραυματισμούς, όπως κάταγματα σε χέρι και μύτη, τραυματισμός στους κοιλιακούς όπου έμεινε 6 μήνες εκτός γηπέδων, με πιο σοβαρό όταν του γύρισε η γλώσσα.

Στην συνείδηση του κόσμου, καθιερώθηκε ως ένας ποδοσφαιριστής αναντικατάστατος, ο οποίος θυσιαζόταν για το σύνολο έχοντας ένα μοναδικό τρόπο να βρίσκεται μέσα στις φάσεις.

Σήμερα, ασχολείται με την προπονητική, ενώ το επαγγελμά του είναι πυροσβέστης.

 

Μας βρίσκετε στην σελίδα της στήλης στο Facebook.