Χρήστος Αρβανίτης: «Φεύγοντας από την Δήμητρα θα πάρω όλες τις στιγμές μαζί μου, είτε καλές είτε άσχημες»

Ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά του Νομού μας είναι ο Χρήστος Αρβανίτης. Πρωταγωνιστής τα τελευταία χρόνια με την ομάδα της Δήμητρας Αγιάς. Φέτος μετά από μία εξαιρετική χρονιά αποτελεί το «μήλο της έριδος» για πολλές ομάδες, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το που θα μετακομίσει.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο ArenaLarissa.gr του δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει για την κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τη μετατροπή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σε πραγματικό ερασιτεχνικό, για την πτώση της ΑΕΛ, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του καθώς επίσης για τα μελλοντικά του σχέδια.

Πέρυσι πραγματοποίησες μια πολύ καλή χρονιά με τα χρώματα της Δήμητρας και είναι αρκετοί οι μνηστήρες σου. Ποιος είναι αυτός που θα σε κερδίσει τελικά; Ποια στοιχεία θα πρέπει να συγκεντρώνει η νέα σου ομάδα;

Το σίγουρο είναι πως θα αποχωρήσω από την ομάδα της Δήμητρας. Έπειτα δε γνωρίζω ακόμα σε ποια ομάδα θα αγωνίζομαι τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σίγουρα η ομάδα που θα αγωνιστώ θα ήθελα να συγκεντρώνει τα στοιχεία της Δήμητρας αλλά και να έχει βλέψεις για το κάτι παραπάνω.

Ποιο θεωρείς πως είναι το συστατικό μιας επιτυχημένης ομάδας;

Θεωρώ πως κάθε επιτυχημένη ομάδα δε βασίζεται σε ένα και μόνο «συστατικό». Έτσι κατά την άποψη μου τα συστατικά που πρέπει να συγκεντρώνει μια ομάδα έτσι ώστε να θεωρείται επιτυχημένη, είναι το οικογενειακό κλίμα, έναν σωστό προπονητή και μια διοίκηση που θα στηρίζει την ομάδα στις χαρές και στις λύπες.

Τις τελευταίες μέρες το Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει πάρει την «κάτω βόλτα» με τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στον «αέρα». Τι σε κάνει να συνεχίζεις να βρίσκεσαι στον χώρο αυτό που λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους γεγονότα;

Όλα αυτά που συμβαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι απογοητευτικά. Ευτυχώς δε συμβαίνουν και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι αυτό που μας κάνει όλους τους ποδοσφαιριστές να συνεχίζουμε, είναι η αγάπη μας για το άθλημα και τίποτα λιγότερο.

Θεωρείς πως μπορεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο να αναπτερωθεί;

Νομίζω ότι για να ξανά ζήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στιγμές Πορτογαλίας θα πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των παραγόντων και των ομάδων τους που εμπλέκονται στα στημένα. Έτσι μόνο θα καταφέρει το Ελληνικό ποδόσφαιρο να μαζέψει τα κομμάτια του και να συνεχίσει ακάθεκτο.

Την ίδια άσχημη πορεία έχει από ότι φαίνεται και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Χορηγίες και χρηματοδοτήσεις έχουν κοπεί με αποτέλεσμα να μην αφήνουν στα σωματεία άλλα περιθώρια πέραν της διάλυσης…

Σίγουρα η διάλυση ομάδων δεν είναι καθόλου όμορφο να συμβαίνει. Πάντως νομίζω πως όλοι γνωρίζαμε, χωρίς όμως να θέλουμε να επιβεβαιωθούμε, πως κάποια μέρα θα συμβεί και αυτό. Τα πράγματα στο θέμα των οικονομικών είναι δύσκολα και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας είτε από την πλευρά των ποδοσφαιριστών είτε από την πλευρά των παραγόντων.

Πολύ κακή πορεία πραγματοποίησε η ομάδα της πρωτεύουσας του Νομού μας, η ΑΕΛ. Τι νομίζεις πως έφταιξε και τα όνειρα για Ευρώπη έγιναν ο εφιάλτης της Β’ Εθνικής;

Η μεγάλη μας ομάδα, η ΑΕΛ, πραγματοποίησε δυστυχώς την πιο κακή της αγωνιστική παρουσία των τελευταίων χρόνων. Βεβαίως και αδικήθηκε από την διαιτησία αλλά δε θα ήθελα να σταθούμε σε αυτό το κομμάτι. Αυτό που έκανε την ΑΕΛ να υποβιβαστεί στη Football League φέτος ήταν οι κακές επιλογές αλλά και η έλλειψη πάθους από τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της.

Πως μπορεί να ξανά επιστρέψει στον θρόνο της η ΑΕΛ;

Ο συνδυασμός γηγενών ταλέντων ποδοσφαιριστών που γνωρίζουν την ιστορία της ΑΕΛ και έμπειρων ποδοσφαιριστών πιστεύω πως είναι η κατάλληλη συνταγή για να επανέλθει η μεγαλύτερη περιφερειακή ομάδα της Ελλάδας στις επάλξεις.

Αν είχες κάποια πρόταση από ΑΕΛ…

Θα ήταν τιμή μου να ασχοληθεί μια ομάδα σαν την ΑΕΛ με το πρόσωπο μου. Σε μια υποτιθέμενη πρόταση πάντως θα σκεφτόμουν τα θετικά και τα αρνητικά της, και ανάλογα θα τη δεχόμουν ή θα την απέρριπτα.

Ποια είναι τα όνειρα σου και οι φιλοδοξίες σου;

Θέλω κάθε χρόνο να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος. Αυτό βέβαια γνωρίζω ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με συνέπεια και καθημερινή –σκληρή δουλειά. Θα ήθελα να αγωνιστώ κάποια στιγμή σε μια μεγάλη ομάδα χωρίς όμως να σημαίνει ότι αν δεν τα καταφέρω θα απογοητευτώ.

Η ομάδα που σε ανέδειξε είναι η ομάδα του χωριού σου. Φεύγοντας από εκεί τι παίρνεις μαζί σου;

Η Δήμητρα Αγιάς ήταν η ομάδα που με ανέδειξε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για αυτό οφείλω σε όλη την ομάδα πολλά πράγματα. Είμαι δεμένος με την ομάδα και λυπημένος που την αφήνω. Φεύγοντας θα πάρω όλες τις στιγμές μαζί μου, είτε καλές είτε άσχημες. Δυστυχώς την φετινή χρονιά ειδικά, θα τη θυμάμαι πάντα στην ζωή μου, διότι τη σημάδεψε ο θάνατος του φίλου μου, συμπαίκτη μου και αρχηγού μου, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα, ο Κώστας Πλατής. Θα τον θυμάμαι πάντα και γενικά θα θυμάμαι όλη την ομάδα με ελπίδα κάποια μέρα να επιστρέψω και να φορέσω την κιτρινόμαυρη φανέλα ξανά.

Για το ArenaLarissa.gr…

Το ArenaLarissa.gr είναι μια νέα αξιέπαινη προσπάθεια, η οποία είναι άξια συχγαρητηρίων, αφού σε μια δύσκολη εποχή στην οποία πολλοί έχουν γυρίσει την πλάτη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι εδώ και στηρίζει αυτόν τον θεσμό και εμάς τους ποδοσφαιριστές. Εύχομαι καλή σας συνέχεια.