Χριστοδουλούλης Κώστας – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ο επίκουρος καθηγητής  Αγροτικής Οικονομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλία Χριστοδουλούλης Κωνσταντίνος συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το κίνημα “Ανθρώπινη Πόλη- Κίνηση Ελπίδας” του Έκτορα Νασιώκα.

Παρουσίαση του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Λαρίσης Χριστοδουλούλη Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1957. Είναι παντρεμένος με την Παπαδάτου Κωνσταντίνα και έχει 2 παιδιά τον Αθανάσιο, απόφοιτο Πανεπιστημίου Αιγαίου του Τμήματος Μηχανικών Διοίκησης και Οικονομίας, και τον Ιωάννη, απόφοιτο Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των σπουδών του κέρδισε Υποτροφία ΙΚΥ και διακρίθηκε στην ΑΒΣΘ. Είναι κάτοχος Οικονομικού Master of arts (economics) με υποτροφία στο CARLETON UNIVERSITY-OTTAWA, CANADA . Επίσης, είναι αριστούχος πτυχιούχος Βυζαντινής μουσικής της σχολής «Ο Άγιος Αχίλλειος» και πρωτοψάλτης στον ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Έχει πραγματοποιήσει τις εξής κάτωθι εργασίες:

 • Αγροτική εξέλιξη της Ουγγαρέζικης Οικονομίας
 • Φορολογική εξέλιξη της οικονομίας του Καναδά από το 1987 μέχρι το 1979
 • Συμμετοχικές Διαδικασίες και αποτυχία του συστήματος στη Γιουγκοσλαβία.

Είναι κάτοχος πατέντας αξιοποίησης αποβλήτων ελιάς σε συνεργασία με τον καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας Κωνσταντίνο Πετρωτό και με τον Πασχάλη Γκουτζίδη-Μηχανολόγο.

Ζει και εργάζεται στην Λάρισα. Έχει μεγάλη εργασιακή εμπειρία:

 • 1981: Υπήρξε ερευνητής και διδάσκων βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο CARLETON.
 • 1984-1988: Στέλεχος στην Ένωση Γεωργικών Συν/σμών Λάρισας.
 • 1988-1990: Προϊστάμενος τμήματος Μελετών με 40 έργα ενταγμένα σε Νόμους και Κανονισμούς. Επίσης την ίδια περίοδο έχει συγγράψει σημειώσεις στα μαθήματα Ελληνική Οικονομία και η Ανάπτυξη του Συν/κού τομέα στα πλαίσια της Ε.Ο.Κ που διανέμονταν στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.
 • 1989-1995: Ενεργός Σύμβουλος στην εταιρεία Μελετών και Διαφήμισης και στην Εκπαιδευτική Εταιρεία ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΕΠΕ.
 • 1990-σήμερα: Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής στα μαθήματα Γεωργικής Λογιστικής Τεχνικοοικονομικής Ανάλυσης στο ΤΕΙ Λάρισας.
 • 19951996: Προϊστάμενος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας
 • 19962001: Ιδρυματικός Επιστημονικός-Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης ΤΕΙ και Επιχειρήσεων.
 • 2002-2004:  Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2000-2002, περίοδο κατά την οποία το ΤΕΙ Λάρισας εντάχθηκε για πρώτη φορά σε τέτοιο πρόγραμμα ύψους 134.000,00 €.

 

Κατά την θητεία του ως συντονιστής του Γραφείου σταδιοδρομίας εκπονήθηκε μελέτη κατάρτισης για την Αγορά Εργασίας-ελλείψεις ειδικοτήτων- του Ν. Λάρισας η οποία χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχία Λάρισας. Η Εργασία αυτής της μελέτης παρουσιάσθηκε στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο στο ΤΕΙ Λάρισας στις 7-8 Νοεμβρίου 1996 με θέμα «Δια βίου κατάρτιση» με εισηγητές τον ίδιο και τον Δημ. Σουμπενιώτη, καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τέλος, διετέλεσε ειδικός γραμματέας στην ΕΤΑΓΡΟ (Ελληνική Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας)-συντονιστική επιτροπή οργάνωσης συνεδρίου αγροτικής οικονομίας στην Αθήνα 2004.