“Ψηφίζεται η τροπολογία, προχωρά το προπονητικό του ΠΑΟΚ”

Ο βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος μίλησε για την δέσμευση της Κυβέρνησης σχετικά με την τροπολογία για τη Θέρμη.

Με δήλωσή του, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, αποκάλυψε πώς υπάρχει δέσμευση του αρμόδιου υπουργού για να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για μακροχρόνιες μισθώσεις από τους Δήμους. Αναλυτικά, η δήλωση: “Με την τροπολογία την οποία καταθέσαμε στο νομοσχέδιο του Μεσοπροθέσμου, δίνεται η δυνατότητα τόσο στο Δήμο Θέρμης όσο και σε κάθε άλλο Δήμο, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, να μπορεί να προχωρήσει σε μακροχρόνια μίσθωση δημοτικών εκτάσεων, για αθλητικές και τουριστικές εγκαταστάσεις, και όχι απαραίτητα στην πώληση όπως προέβλεπε ο σημερινός νόμος.

Η τροπολογία λόγω της ιδιαιτερότητας του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή την Παρασκευή δεν κατέστη δυνατόν να συμπεριληφθεί και να ψηφιστεί.

Η συγκεκριμένη όμως νομοθετική ρύθμιση, όπως δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός θα επανέλθει και θα ψηφιστεί με την έναρξη λειτουργίας της Ολομέλειας της Βουλής.

Έτσι, αίρονται τα εμπόδια που εμπόδιζαν την πραγματοποίηση της επένδυσης στο Δήμο Θέρμης με τη δημιουργία του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση που θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην τουριστική αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων περιοχών που ανήκουν στους ΟΤΑ”.