Όταν ο Τζόρνταν ξεκαθάριζε πως δεν θέλει να τον αποκαλούν GOAT! (vid)

Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει παραδεχτεί on camera πως δεν θέλει να τον αποκαλούν GOAT σε ένδειξη σεβασμού στον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, τον Τζέρι Ουέστ και τους θρύλους του ΝΒΑ που αγωνίστηκαν πριν από αυτόν.

Το Last Dance ολοκληρώθηκε με την προβολή των επεισοδίων 9 & 10, το μεγαλείο του Μάικλ Τζόρνταν αναδείχτηκε στο έπακρο και οι Αμερικανοί θυμήθηκαν μια παλαιότερη συνέντευξη του Air, όπου έπεσε στο τραπέζι το ζήτημα του κορυφαίου όλων των εποχών.

Το 2009, λοιπόν είχε ξεκαθαρίσει: «Δεν θέλω να με αποκαλούν GOAT γιατί κατά κάποιον τρόπο αυτό προσβάλει τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, τον Τζέρι Ουέστ και όλους εκείνους που αγωνίστηκαν πριν από εμένα και δεν είχα την ευκαιρία να τους αντιμετωπίσω. Αρκετός κόσμος λέει πως εγώ είμαι ο GOAT, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω θρύλους που έπαιξαν πριν από εμένα.

Όταν ακούω να το λένε μαζεύομαι, είναι λίγο ντροπιαστικό γιατί κανείς δεν ξέρει. Ξαναλέω, ποτέ δεν βρέθηκα απέναντι σε όλους αυτούς. Θα λάτρευα να το έχω κάνει αλλά ποτέ δεν συνέβη. Εάν λες λοιπόν πως είμαι καλύτερος από τον έναν ή τον άλλο… είναι η άποψη σου. Το δέχομαι ως άποψη κάποιου άλλου. Αν ρωτάς εμένα όμως, όχι ποτέ δεν θα έλεγα πως είμαι ο σπουδαιότερος. Διότι ποτέ δεν αγωνίστηκα κόντρα σε αυτούς που εκπροσώπησαν τη λίγκα πριν τον Μάικλ Τζόρνταν»

Πηγή: gazzeta.gr