Γουόριορς – Μπακς 125-116: Ματσάρα στο Σαν Φρανσίσκο, λύγισε στην παράταση το Μιλγουόκι
Γουόριορς και Μπακς τα έδωσαν όλα στο Chase Center, με τους Splash Brothers Κάρι – Τόμπσον να “μιλούν” στα κρίσιμα σημεία του αγώνα για να πάρουν την νίκη στην παράταση. Παραμένει πρώτο το Μιλγουόκι, που δεν είχε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Οι μεν δεν είχαν τον Άντριου Γουίγκινς, που ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα γυρίσει στα παρκέ και τον Τζόναθαν Καμίνγκα. Οι δεν στερήθηκαν τον Γουέσλι Μάθιους και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που προσπαθεί να αναρρώσει από τον τραυματισμό του στον καρπό. Γουόριορς και Μπακς πάλεψαν τα ξημερώματα της Κυριακής (12/3) στο Σαν Φρανσίσκο, με τους γηπεδούχους να θριαμβεύουν στην παράταση (126-115) για να μείνουν στην εξάδα της Δύσης που οδηγεί απευθείας στα playoffs.
Στο 48-19 έπεσαν τα Ελάφια (28-6 εντός και 20-13 εκτός έδρας), που βρίσκονται ακόμη μπροστά από τους Σέλτικς και τους Νάγγετς για το καλύτερο ρεκόρ στο NBA και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς. Ο Τζρου Χόλιντεϊ άγγιξε το triple-double (18 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ) την ώρα που κυνηγούσε τους πάντες και τα πάντα στην άμυνα, ο Μπρουκ Λόπεζ, ο Κρις Μίντλετον, ο Τζεβόν Κάρτερ, ο Τζο Ινγκλς κι ο Μπόμπι Πόρτις ήταν εκεί, λες και ζούσαν γι’ αυτό το ματς, στο τέλος όμως τη διαφορά την έκανε ο απόλυτος σταρ του γηπέδου. Ο Στεφ Κάρι.
Στο 35-33 ανέβηκαν οι Γουόριορς (28-7 εντός και 7-26 εκτός έδρας), για να μείνουν μπροστά από Τίμπεργουλβς, Μάβερικς και Λέικερς που τους καταδιώκουν για να αποφύγουν το Play-In Tournament. Ο Κάρι είχε 36 πόντους σε 43 λεπτά, ο Τόμπσον έκλεισε το ματς με 22, την ώρα που ο απίθανος Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο έβαζε 20 στην πρώην ομάδα του με 6/12 τρίποντα και οι Κεβόν Λούνι είχαν μαζί 27 ριμπάουντ, 13 ασίστ και πέντε κλεψίματα. Η ομάδα του Στιβ Κερ έδειξε γιατί είναι η εν ενεργεία πρωταθλήτρια, σε μία σεζόν που πάντως έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα από τα εντός στα εκτός έδρας παιχνίδια.
Με τον Χόλιντεϊ να δημιουργεί και τον Ινγκλς να εκτελεί, οι Μπακς έχτισαν προβάδισμα οκτώ πόντων (108-100) προς το φινάλε, όμως ο Κάρι δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα. Οι Γουόριορς έτρεξαν σερί 8-0 για την ισοφάριση, για να τους κόψει τη φόρα ο απίθανος Χόλιντεϊ με τρίποντο στα 31.7″. Ακολούθησε το πέμπτο μπλοκ του Λόπεζ, λάθος των Μπακς στα 24.9″ και τρίποντο του Κάρι για την νέα ισοφάριση, με τον Μπουντενχόλζερ να καλεί timeout στα 8.1″. Η μπάλα πήγε στον Χόλιντεϊ, με τον Κάρι να τον μπλοκάρει σε drive και τους Γουόριορς να έχουν 1.9″ μετά από δικό τους timeout, αλλά τον Ντρέιμοντ Γκριν να βρίσκει σίδερο.
Οι Μπακς μπήκαν στην παράταση με τον Μίντλετον στον πάγκο, έκαναν δύο σερί λάθη και είδαν τους γηπεδούχους να τρέχουν σερί 9-0 για το 120-113, με τον Κλέι Τόμπσον να “μιλάει” στα κρίσιμα και με τον Κάρι να βάζει το σουτ του αγώνα.
Επόμενος αντίπαλος των Μιλγουόκι Μπακς οι Κινγκς, τα ξημερώματα της Τρίτης (05:00) στο Σακραμέντο.
ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-26, 50-49, 80-77, 125-116
Πηγή: Sport24.gr











